Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dere Temizleniyor, Yüzler Gülüyor

Derenin denize döküldüğü kısımda yapılan dip temizliğinin sona ermesinin ardından, derenin üst kısımlarında süren temizlik çalışmalarına hız verildi. Eski Salı Pazarı’nın bulunduğu alanda, dere üzerinde set çeken İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) görevlileri, derede biriken kirli suyu takviye etmeye başladı.

Taraf Gazetesi
Dere Temizleniyor, Yüzler Gülüyor

Kadıköy Kokmasın kampanyasıyla çevresinde yaşayan insanları yıllardır kokusu ve kiriyle çileden çıkaran Kurbağalıdere’nin temizlenmesinde öncülük eden Taraf, Kadıköylülerin yüzünü güldürdü. Taraf’a teşekkür eden ve derede şu ana kadar yapılan tüm çalışmaların bir göz boyama olduğunu söyleyen esnaf, son dip temizleme çalışmasının kapsamlı olduğunu belirterek, “Bu çalışmalar ilk başladığında eskiden yapılanlar gibi olacağını düşündük, ama bu sefer temizleneceği konusunda umutluyuz” dedi. Derede yapılan temizlik çalışmasından önce de görüş almak için gittiğimiz eski Salı Pazarı’nın bitişiğinde bulunan Kadıköy Halı Sahası yetkilileri, son çalışmanın kokuyu giderdiğini ancak, kesin çözüm için derenin bütün kollarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kurbağalıdere’nin evrimi

Derenin denize döküldüğü kısımda yapılan dip temizliğinin sona ermesinin ardından, derenin üst kısımlarında süren temizlik çalışmalarına hız verildi. Eski Salı Pazarı’nın bulunduğu alanda, dere üzerinde set çeken İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) görevlileri, derede biriken kirli suyu takviye etmeye başladı. Derenin ortasına toprak set çeken görevliler, yaptıkları çalışmalarla birikmiş olan suyu boşaltarak, derenin dibindeki toprak tabakayı temizlemeyi hedefliyor. İSKİ’nin yürüttüğü su takviye çalışmasının, derenin yaydığı kokuyu keseceğini belirten bir belediye görevlisi, çalışmanın derenin temizlenene kadar devam edeceğini söyledi. Çalışmalar kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kıyı Temizlik Ekipleri gün boyunca dere kenarındaki çöpleri temizliyor. Derenin denize döküldüğü alanda, yüzeysel temizlik çalışması yapan “Ahtapot 7” adlı tekne de çalışmalarına devam ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dere-temizleniyor-yuzler-guluyor_70513.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!