Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dere Yatakları Doldurulup İmara Açılmış

Denizli Mimarlar Odası, Pamukkale ilçesine bağlı Bağbaşı Mahallesi’nde çok sayıda dere yatağının doldurularak imara açıldığını tespit etti.

yapi.com.tr
Dere Yatakları Doldurulup İmara Açılmış

2012 yılında büyükşehir olmadan önce kent merkezi 21 belde belediyesi ile çevrili olan Denizli'deki imar uygulamaları, Denizli Mimarlar Odası yöneticilerini de şoke etti. Bir dönem belediyelik olan ve şimdi Pamukkale ilçesi sınırlarında kalan Bağbaşı Mahallesi'nde sel, taşkın yataklarının doldurularak imara açıldığı ortaya çıktı.

Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre; Mimarlar Odası bölgede yaptığı çalışmalarda birbirine paralel çok sayıda dere yatağının imara açıldığını belirledi. Derbentderesi Caddesi'nde sel taşkın yatağının kapandığı, küçük bir tahliye sistemi ile suyun yer altına verildiği görüldü.

Oda Başkanı Özlem Kabel, “Kentimizde çok parçalı belediyecilik döneminden beri devam eden bilimsel ilkelere aykırı planlama, dere ıslah çalışmaları fenni kurallara uygun yapılmamış, bunun ötesinde kontrolsüzce imara açılmıştır. Bir örneğini yönetim kurulumuz yerinde tespit etmiştir. Bu örnek birbirine paralel olarak Bağbaşı bölgesindeki birçok sel taşkın alanında göreceğimiz bir örnektir. Sel veya taşkın yaşanan alanlarda inşaat faaliyetleri kısıtlanmadığı gibi yeni yapıların yapımına izin verilmiştir.” diye konuştu.

Kabel, "Meslek odaları, akademik kuruluşlar, bilim insanları ve ilgili tüm kesimler dikkate alınarak; afet ve afet sonrası süreçlerin yönetimine dair politikalar oluşturulmalı; rant odaklı politikalar terk edilmelidir." şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dere-yataklari-doldurulup-imara-acilmis_199331.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!