Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dereden Ölü Balık Akıyor

Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde bulunan Gelemen Deresi’nde binlerce balık öldü. Yöre sakini Fevzi Abdik: Deremize zehirli su akıyor.

yapi.com.tr
Dereden Ölü Balık Akıyor

Birgün'den Mutlu Erol Kahya'nın haberine göre, Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nden geçen Gelemen Deresi’nde günlerdir yaşanan balık ölümlerine bölge sakinleri tepki gösterdi. Organize sanayi bölgesinin yakınlarından geçen derede bölge sakinlerinin ifadelerine göre son bir haftada binlerce ölü balık kıyıya vurdu.

Çok sayıda sazan ve turna cinsinden balığa ev sahipliği yapan ve denize dökülen derenin bölgedeki deniz canlılarına da zarar vermesi bekleniyor. Bölge sakinlerinden Fevzi Abdik, “Bu resmen bir katliam, demek ki deremize zehirli su akıyor. Organize sanayi bölgesinden gelen atıklar deremizi kirletiyor olabilir. Sağlık İl Müdürlüğü’nün acilen inceleme yaparak çözüm bulması gerekiyor” dedi.


Sorumluların bulunup cezalandırılması gerektiğini söyleyen Abdik, “Balıklar suda bulunan zehir yüzünden dışarı çıkmak istiyorlar. Bu derede ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Bu canların ölümüne sessiz kalmak katliama ortak olmaktır. Burada binlerce balık ölmüş ve ölmeye de devam ediyor. Bu facianın sebebi her kim veya kimlerse cezalandırılmalı, bunun adi cinayet” ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dereden-olu-balik-akiyor_167825.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!