Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Derelerin Kardeşliği" Başbakan'a tepkili

Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Remzi Kazmaz, Türkiye'nin ve dünyanın en yeşil yerlerinden olan Karadeniz Bölgesi'ne sahip çıkılmasını istedi, "Binlerce yıldır çevrelerine ve bize hayat vererek akan bu dereleri yok etmeyin" dedi. Kazmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Rize'de çevre konusunda yaptığı açıklamalara

CNN Türk
"Derelerin Kardeşliği" Başbakan'a tepkili

Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Remzi Kazmaz, Türkiye'nin ve dünyanın en yeşil yerlerinden olan Karadeniz Bölgesi'ne sahip çıkılmasını istedi, "Binlerce yıldır çevrelerine ve bize hayat vererek akan bu dereleri yok etmeyin" dedi. Kazmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Rize'de çevre konusunda yaptığı açıklamalara katılmadıklarını ifade etti.

Başbakanın, derelerine sahip çıkmak için özveriyle ve hiçbir çıkar gütmeden mücadele edenleri 40-50 kişilik işsiz güçsüz insanların topluluları olarak ilan ettiğini öne süren Kazmaz, "Bu açıklamalara bakınca aslında dereleri yağma etmek için yola çıkan ve onlara destek verenlerin korkuya düştüklerini görmekteyiz. '40-50 kişidir' diye küçümsedikleri topluluklardan bile bu kadar korkulması aslında ne kadar büyük bir suç işlediklerinin ve yanlış yolda olduklarının bilinci içinde olduklarını göstermektedir" dedi.

"Ulusal elektrik sistemine yüzde 4 veya 18 katkı yapacak"

Enerjiye karşı olmadıklarını belirten Kazmaz, "Bizim söylediğimiz çok açık ve sabit bir gerçekliktir. Ülkemizin ve dünyanın en yeşil yerlerinden olan bölgemize sahip çıkalım. Binlerce yıldır, çevrelerine ve bize hayat vererek akan bu dereleri yok etmeyin. Sayın Başbakan diyor ki, 'biz buralara bu tesisleri yapmaksak Türkiye karanlıkta kalır.' Yapılan hesaplamalarla ulusal elektrik sistemine yüzde 4 veya 18 katkı yapacağı belirlenen bu yatırımlarla mı Türkiye elektriksiz kalmaktan kurtulacak?" diye sordu.

"Yine yapılan hesaplamalarla Türkiye'de kaçak kullanılan elektriğin ancak 56'da 1'ini karşılayabilecek bu yatırımlar için mi bölgenin ağaçlarını yok etmeye çalışıyorsunuz?" diyen Kazmaz, "Dünyanın 200 ekolojik bölgesinden biri olan Fırtına Vadisi'ni bu küçük yüzdeler için niye yok etmeye çalışıyorsunuz?" açıklamasını yaptı.

Kazmaz, bu bölgede ÇED raporu alınması gerekliliğinin ortadan kaldırıldığını, bunun bile aslında bölgenin nasıl bir çevre felaketiyle karşılaşacağını ortaya koyduğunu iddia etti.

Kazmaz, "Ne yazık ki artık 'para' ve 'rant' her şeyin önüne geçmiştir. Bilinmelidir ki bu olay bir 'su' olayıdır. 'Su' artık paraya dönüştürülebilir bir mal haline gelmiştir. Artık yeni rant kapısı odur. Bu bölgede yapılanlar su savaşlarının ilk hamlesidir. Elektrik adı altında ilk işgaller yapılmaktadır. Asıl amaç Karadeniz'in, Karadenizli'nin suyuna sahip çıkmaktır. Biz sayın Başbakandan, belki de çocukluğunda yüzmüş olduğu derelerine sahip çıkmasını ve Karadeniz'in derelerine bakarken yalnızca parayı görenlerin değil derelere bakarken kendi hayatlarını, geçmişlerini ve geleceklerini gören ve bu sorumlulukla mücadele eden Derelerin Kardeşliği Platformunda yer almasını ve bizlerle birlikte derelere sahip çıkma mücadelesi vermesini isteriz" ifadesini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/derelerin-kardesligi-basbakana-tepkili_63347.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!