Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Derince Limanı için Rekabet Kurulu 'İzne Gerek Yok' Dedi

Kurul, Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle işletme hakkının devri ihalesiyle ilgili incelemesini tamamlarken, limanın özelleştirilmesinin izne tabi olmadığına karar verdi.

BirGün Gazetesi



b>Rekabet Kurulu, Derince Limanı'nın özelleştirilmesinin aranan ciro ve pazar eşiğini aşmaması nedeniyle "izne tabi bir işlem" olmadığına karar verdi. Kurul, Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle işletme hakkının devri ihalesiyle ilgili incelemesini tamamlarken, limanın özelleştirilmesinin izne tabi olmadığına karar verdi.

Mevzuata göre, konunun izne tabi olması için ulusal pazar payının yüzde 25'i ve cironun da 25 milyon YTL'yi geçmesi gerekiyor. Bu kapsamda Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait Derince Limanı'nın bu eşiği aşmadığı belirtildi. Böylelikle limanın 36 yıl süreyle işletme hakkının 195 milyon 250 bin dolar bedelle en yüksek teklifi veren Türkerler Ortak Girişim Grubu'na devrinde rekabet açısından bir sakınca bulunmadığı savunuldu.

Kurul, aldığı kararı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na sunmaya hazırlanırken, limanın özelleştirilmesinden sonra Özelleştirme İdaresi'nin limanın değeriyle ilgili yapılan ön araştırmalarını kamuoyuna sunmasını isteyen Liman-İş Sendikası'nın Danıştay'da açtığı dava ise devam ediyor. Liman-İş, ihalede düşük fiyat verildiği gerçeğinin üstünün örtülmeye çalışıldığını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/derince-limani-icin-rekabet-kurulu-izne-gerek-yok-dedi_56795.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!