Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dev Fabrika Kül Oldu

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi Uzuntarla mevkiinde kurulu bulunan, döşeme ve zemin kaplamaları imalatı yapılan Serfleks Fabrikası'nın yeni yaptırılan yeni binaları dahil büyük bir bölümü bu sabah çıkan yangınla kül oldu.

Hürriyet Gazetesi
Dev Fabrika Kül Oldu

STRONG>Kocaeli'nin Kartepe İlçesi Uzuntarla Mevkii'ndeki döşeme ve zemin kaplamaları imalatı yapılan Serfleks Fabrikası'nın yeni yaptırılan binaları dahil büyük bölümü bu sabah çıkan yangınla kül oldu. 250 kişinin çalıştığı fabrikadaki yangın sırasında meydana gelen patlamalar, yükselen alev ve gökyüzünü kaplayan duman, büyük korku yaratırken, fabrikanın önünden geçen D-100 Karayolu da zaman zaman ulaşıma kapatıldı.            

Baha Koçak ile Erdal Unustasi'ye ait olan, döşeme ve zemin kaplamasında Türkiye'nin en tanınmış markalarından Serfleks Fabrikası'ndaki yangın saat 09.15 sıralarında talaş silosunda başladı. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangın kısa sürede büyürken çağrılan itfaiye ekipleri gelinceye kadar alevler hemen yanındaki depoya, daha sonra da yeni yaptırılan 3 katlı idare binasına sıçradı.

İçi laminant imalatında kullanılan kimyasal maddelerle dolu olan fabrikadaki yangın, bu varillerin patlamalarıyla etrafa yayılarak firmanın 2 yıl önce yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırılma yaptırdığı yeni fabrika binasını da bir anda kapladı. Yangına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyeleri müdehale ederken, daha sonra kimyasal madde de yandığı için Tüpraş itfaiyesinden de yardım istendi.

Yangın sırasında meydana gelen patlamalar ve rüzgarın dumanı savurması nedeniyle tesisin önünden geçen D-100 karayolu uzun süre ulaşıma kapatıldı. Rüzgarın yönünü değiştirmesi sonucu trafik ekiplerinin kontrolünde yol yeniden kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Yangın saat 10.30 sıralarında kontrol altına alınırken, fabrika yetkilileri tesislerde toplam 250 işçinin çalıştığını, gündüz vardiyasında ise içerde 180 işçi bulunduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

“İlk müdehaleyi işçiler yapmasına rağmen başarılı olamadık. Yangın hızla büyüdü. Şu anki tesbitlerimize göre içerde kalan işçimiz yok ve herken dışarı çıkarıldı. Ancak burada toplam 250 işçi çalışıyordu ve tesisler büyük ölçüde yok oldu.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/dev-fabrika-kul-oldu_78124.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!