Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dev Konut Projesinde Şok Gelişme

Emlak Konut GYO'nun, dün Tulip Turkuaz projesinin sözleşmesini tek taraflı olarak fesh etmesinin ardından proje sahibi Hollandalı şirketten bugün açıklama geldi. Bu kararın haksız ve yanlı olduğunu iddia eden Hollandalı Van Herk Group'tan yapılan yazılı açıklamada; "116 yıllık inşaat devi Van Herk Group; haksız rekabetçi, tek taraflı ve mesnetsiz

Hürriyet Gazetesi
1 Dev Konut Projesinde Şok Gelişme

STRONG>Emlak Konut GYO'nun, dün Tulip Turkuaz projesinin sözleşmesini tek taraflı olarak fesh etmesinin ardından proje sahibi Hollandalı şirketten bugün açıklama geldi.

Bu kararın haksız ve yanlı olduğunu iddia eden Hollandalı Van Herk Group'tan yapılan yazılı açıklamada; "TOKİ'nin tek yabancı sermayeli projesi Tulip Turkuaz, Emlak Konut GYO'nun haksız ve tek yanlı uygulamaları ile durduruldu. 116 yıllık inşaat devi Van Herk Group; haksız rekabetçi, tek taraflı ve mesnetsiz iptal kararı ile 70 milyon TL'sine hapseden Emlak GYO ile Türk ve Avrupa mahkemelerinde hesaplaşmaya hazırlanıyor" denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: "24 Mayıs 2010 tarihinde Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın imzası ile tek taraflı olarak haksız bir kararla yaklaşık 17 milyon dolarlık teminat mektubu nakte çevrilerek, Ispartakule'de gerçekleştirdiği TulipTurkuaz projesinin kontratı feshetmeye çalışılıyor.
 
Girişimleri ile ilgili kanunsuzlukları; kendilerine 25 Mayıs 2010 tarihli mektubumuz, 27 Mayıs 2010 tarihli ihtarımız ve en son da bugün Hollanda devletinin resmi mektubuyla bildirilmesine, kontrata uygun olarak araziyi satın alarak emlak GYO' yu projeden çıkarma teklifimize, bizzat sayın emlak konut GYO yönetim kurulu başkanlığı düzeyinde yaptığımız tüm iyi niyetli uzlaşmacı girişimlere rağmen, Emlak Konut GYO'nun bugün 28 mayıs 2010 günü web sayfasında  yaptığı duyuru ne hukuka, ne ticari temayüllere, ne de vicdana uygundur"

Hiç bir bankaya borçlarının olmadığının altı çizen Hollandalı şirket açıklamasına şöyle devam etti: "Tulip Gayrimenkul, Tulip Turkuaz, Tulip Towers ve Tulip 360 projeleri ile kısa sürede Türkiye Gayrimenkul Piyasasında çok önemli bir oyuncu haline gelmiştir. Güçlü kurumsal ve sermaye yapısı ile Türkiye gayrimenkul piyasasına getirdiği ciddi ve tüketici yararına tavrı, prensipli duruşu, kuvvetli rekabet gücü ve fiyat-kalite ilişkisini sağlayan konut üretimi ile dikkat çekiyor. Tulip şirketleri bilançolarında 34 750 000 TL'lik ödenmiş sermaye ve sıfır banka borcu bulunuyor. Bu güçlü sermaye yapısına rağmen, Emlak Konut GYO ve TOKİ'nin bu haksız uygulamalarını anlamak mümkün değildir."

EMLAK GYO'NUN İPTAL NEDENİ

Projeyi ihaleye çıkaran Emlak GYO internet sitesinde dün yaptığı duyuruda Tulip Turkuaz projesinin sözleşmesini 18 Mayıs 2010 tarihi itibariyle fesettiğini duyurmuştu.

Emlak GYO, internet sitesinde şu açıklamayı yaptı:

"Şirketimiz ile yüklenici TULİP-FMS-MERTKAN-ILCI Adi Ortaklığı arasında akdedilen 03.08.2006 tarihli "İstanbul Bahçesehir Ispartakule 3. Bölge Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işi" sözleşmesi 18.05.2010 tarihi itibariyle feshedilmiştir" denildi. Açıklamanın devamında ise, TULİPFMS- MERTKAN-ILCI Adi Ortaklığının Tulip Turkuaz projesi kapsamında konut satış yetkisi fesih tarihinden itibaren kaldırılmış ve satışlar durdurulmuştur. Şu an, şirketimiz dışında konut satışına yetkili bir kişi veya kurum bulunmamaktadır. Bu sebeple şirketimiz Emlak Konut GYO AŞ'nin onayı olmaksızın yapılmış veya yapılacak satışlar, şirketimizi bağlamayacak, şirketimiz hiçbir sorumluluk altına girmeyecektir. Ancak, şirketimizin halihazır konut alıcılarına karşı yükümlülükleri devam edecek, gerekli tedbirler süratle alınacaktır" denildi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/dev-konut-projesinde-sok-gelisme-_79902.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • başarılar,iyi çalışmalar.İ.S. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!