Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Devlet Bütçesiyle Yapılacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmesi feshedilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın, devlet bütçesiyle yapılmasına karar verildiğini belirtti.

yapi.com.tr
Devlet Bütçesiyle Yapılacak

Yıldırım, yaptığı açıklamada, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapımı için 2011'de yapılan ihaleyi kazanan müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmesinin feshedildiğini anımsatarak, söz konusu firma tarafından şu ana kadar yapılan kısmın tespiti için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan havalimanının yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilmesinden vazgeçildiğini anlatan Yıldırım, devlet bütçesiyle yapılmasına karar verilen havalimanı için Yüksek Planlama Kuruluna müracaatta bulunduklarını, gelecek neticeye göre de iki etap halinde ihaleye çıkacaklarını aktardı.

Yıldırım, projesi DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlatılan havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon lira olmasının tahmin edildiğini ancak kesin maliyetin projelerin tamamlanmasının ardından belirleneceğini dile getirdi.

Yer tesliminin yapılmasından itibaren yaklaşık 2 yıl içinde tamamlanması planlanan havalimanının, nihai olarak 30 milyon yolcuya hizmet edeceğini belirten Yıldırım, 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak havalimanının devreye girmesi için her türlü çabayı gösterdiklerini ifade etti.

Her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak

Söz konusu havalimanının ihalesi, 15 Aralık 2011'de yapılmıştı. Havalimanı ihalesinde tek teklif, 357 milyon 71 bin 685 avro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubundan gelmişti.

İlk aşamada 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve ihtiyaca göre kapasitesi artırılabilir şekilde planlanan havalimanının kapasitesinin, daha sonra 30 milyona çıkarılması hedefleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2023 hedefleri arasında yer alan 30 milyon kapasiteli iki havalimanından birisinin Çukurova Bölgesel Havalimanı olması planlanıyor.

Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, konumu itibarıyla Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/devlet-butcesiyle-yapilacak_143035.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!