Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Devlet Kendi Kitabına El Koydu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin yayın deposuna, korsan kitap bulundurulduğu iddiasıyla yapılan baskında ele geçirilen suç delilleri açıklandı.

yapi.com.tr
Devlet Kendi Kitabına El Koydu!

Birgün Gazetesi'nden Doğu Eroğlu'nun haberine göre, korsan kitap baskınında el konulan yayınlar arasında, bakanlıklar, belediyeler ve üniversitelerle ortaklaşa yapılan etkinliklerin sonuç bildirgeleri de bulunuyor.Cuma günü yapılan baskında polis tarafından el konulan 18 bin kitap ve 7 bin 500 CD, yediemine götürüldü ve inceleme tamamlanana kadar yayınların dağıtımı ve kullanımı yasaklandı. El konulan 18 bin kitabın yaklaşık 7 bininin, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin çeşitli bakanlıklarla yaptığı ortak projeleri anlatan eserler olması dikkat çekti.

Ortak yayınlar suç unsuru

Aralarında Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin faaliyet raporları, odanın çeşitli kurum ve kuruluşlarla düzenlediği etkinliklere ait yayınlar, pek çok bakanlık ve belediyeyle ortak yürütülen çalışmaların sonuç bildirgelerinin de bulunduğu el konulan “korsan” yayınların bazıları şöyle:

Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, TCDD, Ulaştırma Bakanlığı gibi kurumlarla işbirliği içerisinde basılan “Kamu Hizmetinde Mimarlığa Tanıklık” yayınları, Alman Kültür Merkezi ile birlikte yayınlanan “Bir Başkentin Oluşumu” eseri, Altındağ Belediyesi ile birlikte yayınlanan “Altındağ Kent Tarihi” kitabı

Mimarlık yarışmalarının dizinleri ve yarışma bildirgeleri, Ankara Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çocuk Dostu Şehir Ankara Projesi kapsamında basılan ve okullarda da dağıtılan “Çocukların Ankara Düşleri” kitabı, Engelliler için hazırlanan “Herkes İçin Kent” kitabı.       

Mimarlar Odası, suç unsuru bulunduğu tespit edilen kitapların belli olmasının ardından bir de açıklama yaptı. Oda yönetiminden yapılan açıklamada, kamu yararı için basılıp ücretsiz olarak dağıtılan eserlerin bandrol kapsamında bulunmadığına dikkat çekildi: “Anayasanın 135’nci maddesine göre, 6235 sayılı TMMOB kanunu ile kurulan Mimarlar Odası’nın yayınları ticari değildir; bilimsel bilginin toplumla buluşturulması için kamuoyuna ücretsiz dağıtılmaktadır. Bu nedenle yayınların bandrol zorunluluğu bulunmamakta olup, avukatlarımız tarafından hukuksal süreç başlatılmıştır. Bandrolsüz ithamının, meslek odalarına yönelik bir yıldırma politikası olduğunu biliyoruz. Bilimsel bilgimizi halkımız için kullanmaya devam edeceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/devlet-kendi-kitabina-el-koydu_113005.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!