Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DHMİ, Çelebi Hava Servisi'ne Dava Açıyor

DHMİ, Çelebi Hava Servisi'ne dava açıyor ANKARA ANKA Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Mahmut Tekin, Antalya Havalimanı ile

Milliyet Gazetesi
DHMİ, Çelebi Hava Servisi'ne Dava Açıyor

evlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Mahmut Tekin, Antalya Havalimanı ile ilgili iddiaları yanıtladı. Tekin, "Belgeler ihale şartnamesine uygun değildi. Şartname ihalenin anayasasıdır. Belgeleri kabul etseydik o zaman suç işlerdik, o zaman ihaleye fesat karıştırmış olurduk" dedi. Tekin, hukuki sürecinin tamamlanmasından sora Çelebi hakkında dava açacaklarını açıkladı.

Antalya Havalimanı ihalesinin 12 Nisan'da noter huzurunda yapıldığını hatırlatan Tekin, Çelebi'nin geçici teminat mektubunun, vergi ilişiksiz belgesinin ve SSK prim borcu belgesinin ihale şartnamesine uygun olmadığını vurgulayarak bunun ihaleden elenme nedeni olduğunu söyledi.
Savcının DHMİ Genel Müdürlüğü'ne gelerek dosyaları almadığını belirten Tekin, savcılığın idareden "ihaleye hangi firmaların katıldığı, eleme nedenleri" ile ilgili bilgi istediğini dile getirdi.

'Şikâyetimiz ihalede yapılanlar'
Çelebi Hava Servisi de Antalya Havalimanı ihalesinde şikâyetleriyle başlayan soruşturma konusunda, "Savcılık soruşturmasına esas olan şikâyet konumuzun, Çelebi'nin ihaleden elenmesine gerekçe yapılan belgeler olmayıp ihale sürecinde ve ihale sonrasında gerçekleştirilen bazı işlemleri kapsamaktadır" açıklamasında bulundu.

12 Nisan'da yapılan Antalya Havalimanı ihalesine, Çelebi Hava Servisi-FWAG, Fraport-İçtaş Ortaklığı ve TAV katılmıştı. İhalenin teknik aşamasında, Çelebi-FWAG Ortak Girişim grubu ihaleden elenmişti. İhaleyi, Fraport-İçtaş Ortak Girişim grubu 2.37 milyar euro'ya kazanmıştı. İhale sonrasında Çelebi-FWAG Ortak Girişimi ile DHMİ arasında belgelerin uygun olup olmadığı yönünde tartışmalar yaşanmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dhmi-celebi-hava-servisine-dava-aciyor_54929.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!