Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DHMİ, Dış Hatları Yeniliyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Antalya Dalaman Havalimanı’nda dış hatlar terminallerini büyütmeyi kararlaştır

NTV-MSNBC



b>Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Antalya Dalaman Havalimanı’nda dış hatlar terminallerini büyütmeyi kararlaştırdı.

Devlet Hava Meydanları İşlemesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün yatırım programında yer alan Adnan Menderes ile Dalaman hava limanlarında, dış hat kapasitelerini artırmaya yönelik projelerde sona gelindi. DHMİ Genel Müdürlüğü, üzerinde bir süredir çalıştığı Adnan Menderes Hava Limanı Dış Hatlar Terminal binası ile katlı otopark yapımına yönelik Yap-işlet-devret (BOT) modelli yapım ihalesi ile ilgili çalışmaları tamamladı.

DHMİ Yönetim Kurulunun onayının alınmasının ardından ihale duyurusu yapılacak. Programa göre Adnan Menderes havalimanı inşaatı ihalesinde tekliflerin, Ağustos ayı içinde alınması öngörülüyor.
“Yap-İşlet-Devret” modeline göre inşa edilecek proje için, üstlenici firma veya firma grubunun yaklaşık 90 milyon dolarlık yatırım yapması bekleniyor.

KAPASİTE ARTIŞI GÜNDEMDE
BOT modeli ile sivil hava ulaşımının hizmetine sunulacak proje kapsamında, 102.000 metrekare kapalı alan ve yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli dış hatlar terminal binası ile 68 bin metrekarelik ve 2 bin 200 araçlık otopark ile 9 yolcu köprüsü 60 check-in kontuarı, 30 pasaport bankosu ve gelen yolcu salanında 5 adet bagaj konveyörü yer alıyor.
DHMİ’nin dış hatlar ihalesine çok sayıda yerli firmanın ilgi duyduğu ve bazı firmaların ise yabancı firmaları ile konsorisyum oluşturarak ihaleye katılmaları bekleniyor.
Öte yandan Dalaman havalimanı dış hatlar teminal binası yapımı ihalesinde de, firma seçimi aşamasına gelindi. BOT modelli yapımı planlanan termina binası ihalesinde, ilgili firma grubu ile YPK onayının alınmasının ardından sözleşme imzalanması bekleniyor.
Söz konusu havaalanı, 6 yıl 5 ay 20 gün (77 ay) gibi bir süre ile ilgili konsorsiyum tarafından işletilecek. Proje kapsamında dış hatlar terminalinin kapasitesinin arttırılması öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dhmi-dis-hatlari-yeniliyor_13389.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!