Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Didim'e Uygar Tanıtım

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan "Uygarlık Deltası Meandros Projesi"yle ilçe daha geniş kitlelere sesini duyuracak.

Cumhuriyet EGE
1 Didim'e Uygar Tanıtım

b>Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçen yıl turizm bölgesi ilan edilen Didim'in daha etkin tanıtılması için yerel yöneticiler harekete geçti. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan "Uygarlık Deltası Meandros Projesi"yle ilçe daha geniş kitlelere sesini duyuracak.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, ilçe ve çevresinin binlerce yıldır uygarlıkların beşiği, kültür, sanat ve felsefenin ana merkezi olduğunu söyledi. Büyük Menderes Deltası'nın 3 bin yıllık tarihi mirasa ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Kamacı, belediye olarak Didim'in tanıtımına bölgesel düzeyde stratejik bir planlamayla öncülük etmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Çevredeki belediye, üniversite, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle ilçenin tanıtımını yapmak için ortak bir çalışma hazırladıklarını belirten Kamacı, şunları söyledi: "Didim'in ulusal ve uluslararası alanlarda daha güçlü rekabet edebilecek bir bölge markası haline getirilmesi için 3 aydır çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yalnızca Didim'in değil tüm bölgenin geleceğine, ekonomisine ve tanıtımına büyük katkılar sunacağına inandığımız Uygarlıklar Deltası Meandros Projesi sayesinde, hem geçmişten geleceğe köprü kurmayı, hem de yaşadığımız bölgenin hak ettiği ilgiyi ulusal ve uluslararası çapta bulması için çabalıyoruz. Bu projeyle Didim'i dünyada eşi benzeri olmayan zenginlikleriyle tanıtmayı ve nitelikli turizm merkezi yapmayı amaçlıyoruz. Gün geçtikçe büyümeye, önemli yatırımların merkezi olmaya aday ilçemizin geleceği doğru kurgulanmış turizm stratejilerine bağlıdır."

Kamacı, Didim, Güllübahçe ve Söke belediyeleri ile ADÜ'nün katkılarıyla bu projenin hazırlandığını, çalışmanın henüz başında olmalarına karşın şimdiden yoğun destekler gördüklerini söyledi. Kamacı, bu kurumlarla çeşitli düzeylerde işbirliği yapacaklarını ve ortak projeler geliştireceklerini bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/didime-uygar-tanitim_58914.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • ne olur hiç yeni birşey yapmayın. doğallık önemlı. tabii kaldı ise. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!