Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DIK ve Timur Gayrimenkul Ortaklığından 2 Milyar Euroluk Yatırım Çıktı; İlk Proje Nef Flats 163 Levent

Timur Gayrimenkul, DIK (Deutsche Infrastruktur Kapital) ile ortaklık kurdu. Timur Gayrimenkul'ün ve DIK'in yarı yarıya ortak olduğu DIK Türkiye, DIK Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Timur Gayrimenkul Genel Müdürü Erden Timur, DIK Kurumsal Finans ve İş Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kuzu ve DIK Global Pazar Araştırmaları Direktörü

yapi.com.tr
2 DIK ve Timur Gayrimenkul Ortaklığından 2 Milyar Euroluk Yatırım Çıktı; İlk Proje Nef Flats 163 Levent

Timur Gayrimenkul, altyapı sektöründe faaliyet gösteren ve son 10 yılda 6 Milyar € toplam fon yöneten Berlin merkezli DIK (Deutsche Infrastruktur Kapital) ile ortaklık kurdu. Timur Gayrimenkul'ün ve DIK'in yarı yarıya ortak olduğu DIK Türkiye, DIK Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Timur Gayrimenkul Genel Müdürü Erden Timur, DIK Kurumsal Finans ve İş Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kuzu ve DIK Global Pazar Araştırmaları Direktörü John B. Marshall’ın katılımıyla Çırağan Sarayı’nda basına tanıtıldı. 

5 yıl içinde 2 milyar Euro'luk yatırım

Timur Gayrimenkul Genel Müdürü Erden Timur, yeni ortaklığın Türk gayrimenkul sektörü için büyük önem taşıdığını ve hayata geçirecekleri gayrimenkul projelerine 5 yılda 2 milyar Euro yatıracaklarını açıkladı. Sektör için 2 milyar Euro’nun çok önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Erden Timur, DIK’ın altyapı alanında proje geliştirme ve gerçekleştirmede uzun yıllara dayanan uzmanlığına vurgu yaparak, “Timur Gayrimenkul olarak bu önemli fonun aktarılacağı projeleri hayata geçirme ve başarıyla sonuçlandırma sorumluluğunu taşıyoruz” dedi.

Timur, DIK Türkiye ile konut, ofis ve bu projeler kapsamında perakende satış alanları ve otopark yatırımları gerçekleştireceklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Türk gayrimenkul sektöründen farklı olarak bu yeni ortaklıkla projelerimizi şirketimizin fonları ile finanse etmemiz ciddi anlamda zaman ve maliyet avantajı sağlıyor olacak ve bu avantaj da hem proje şirketi hem de yatırımcıya yansıyacak ve bu ortaklıkla birlikte projenin %65’lik kısmını şirketimiz kendi fonlarıyla üstleniyor olacak”.

"Öz sermayemizle Türkiye pazarındayız"

DIK Kurumsal Finans ve İş Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kuzu da, altyapı sektöründe dünyadaki dört şirketten biri olduklarını belirterek, teknik alt yapı, deniz altyapısı ve gayrimenkul geliştirme alanında 25 yıla dayanan tecrübelerinin olduğunun altını çizdi. Kuzu, “Dünyada ciddi anlamda alt yapı projeleri yapıyoruz. Gelişmekte olan ülkelerde büyük ölçekte sermaye piyasalarından bağımsız gelişen reel ekonomi projelerine yatırım yapıyoruz. Gayrimenkul geliştirme alanında her zaman çok dikkatli ve özenle çalışıyoruz. Ancak, Türk gayrimenkul piyasasının geleceği olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu inanç doğrultusunda, Timur Gayrimenkul ile kurduğumuz ortaklığın da gücüyle Türkiye’de gayrimenkul alanında ilerlemeyi hedefliyoruz” dedi.

Türkiye pazarına girmeden önce çok ciddi araştırmalar yaptıklarını belirten Selim Kuzu, lokal durumdan çevre analizine, sanayinin durumundan çalışan ve yaşayan insanların durumuna kadar tüm bu süreçleri analiz ettiklerinin altını çizdi. Kuzu, fonlama sisteminin arkasında çok kapsamlı bir ekip çalışması olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: Öz sermayemizle projelere giriyoruz; kâra da zarara da ortak oluyoruz. Bu da Türk gayrimenkul sektörünün ve Türkiye’nin geleceğine olan inancımızın en önemli göstergesidir".

Kuzu, 2 yıl süren derin araştırmalar ve gözlemler sonunda Timur Gayrimenkul ile ortak olmaya karar verdiklerini ve Timur’un ‘projelere müteahhit gibi değil, tasarımcı gibi yaklaşması’, ‘insanların ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutması’, ‘dünya standartlarında çözümler sunması’ ve ‘yatırımlarını çoğunlukla öz sermaye ile yapıyor olmaları’ ortaklık kararındaki en önemli etkenler olduğunu vurguladı. Kuzu aynı zamanda üç yıldır Türkiye’de deniz altyapısı konusunda yatırım yaptıklarını, Tuzla’da hala inşaatı süren Türkiye’nin 4000 mil çevresindeki tek bakım onarım tersanesinin Avrupa ve Asya’nın en büyük bakım onarım tersanesi olacağını belirtti.

"Türkiye, modern ekonomik gelişiminin ikinci aşamasına geçmiştir"

Daha sonra söz alan DIK Global Pazar Araştırmaları Direktörü John B. Marshall ise, tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye pazarına girmeden önce 2 yıl süren ve 10 Milyon €’yu bulan bir araştırma yaptıklarını belirtti. Türkiye pazarının güçlü ve dinamik bir pazar olduğunu söyleyen Marshall şu değerlendirmelerde bulundu:

"Değerlendirme sistemimiz, analiz ettiğimiz ülkelerde en çok gelecek ve kar vaad eden sektörleri güvenli bir şekilde ve erkenden tespit etmemizi ve bundan hareketle getirisi yüksek olan projeleri bulup geliştirmemizi sağlamaktadır. 2002 yılından beri Türkiye’yi yatırım ülkesi olarak gözlemlemekteyiz. DIK olarak önümüzdeki on yıl ülkenin modern ekonomik gelişiminin ikinci aşaması olacağı öngörüsünü taşıyoruz".

Marshall, DIK’nın yatırım yapmayı tercih ettiği ülkelerin başında önümüzdeki on yılda en yüksek getirili ve en sürdürülebilir projelerin beklendiği gelişmekte olan ülkeler olduğunu söyledi. Avrupa genelinde ilk etapta yatırım yapılacak ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Marshall, bunun bir nedeninin de yapılan araştırmalara göre geniş tabanlı artan refaha paralel olarak Türk Gayrimenkul Sektörü’nde kalite beklentisinin artacak olması olduğunu söyledi.

John B. Marshall, sözlerine yaptıkları aştırmaların 2015 öngörülerine dayanan spesifik sonuçlarını paylaşarak devam etti; “İstanbul nüfusunun 2015 yılında 14.59 milyon, hane halkı sayısının da 4.09 milyon  olması öngörülmektedir. Hane halkı sayısının 1,6 milyonu konut talebi yaratacak gelir gücüne sahip olacaktır. 2015 yılında oluşacak 2.186.598 adet konut ihtiyacının 1.179.788’i hane halkı artışı, 173.250’ü yenileme, 183.560 deprem, 650.000’iyse kentsel dönüşüm kaynaklıdır. Bu bağlamda doğacak 2.600.000 konut talebinin yüzde 48’si yeni ihtiyaç, yüzde 46’sı yenileme kaynaklı, yüzde 6’ıysa yatırım amaçlı olacaktır. Yine bu konut talebinin yüzde 5’i A  grubu lüks konutlara, yüzde 66’sı B grubu standart ve nitelikli konutlara, yüzde 29’uysa C grubu sosyal konutlara yönelik olacaktır. Bahsi geçen bu 2,6 milyon adet yeni konut için 400 km2 yeni araziye ihtiyaç duyulacak ve bu talebi karşılayacak konut arzının %74’ü piyasa, %26’sı kamu tarafından üretileceğini ön görüyoruz. Diğer taraftan, 2015 yılında konut kredilerinin GSMH’nın  %15’ine, Banka Aktiflerinin %12’sine çıkması öngörülmekte, 100.000 TL büyüklüğünde 1 milyon adet kredi kullandırılması beklenmektedir”.

Marshall, “Grubumuzca gayrimenkul ve emlak, bir yatırım sahası olarak ön planda görülmemektedir. Biz, kullanıcılar için yeni, modern ve çevresinin gelişmesine de katkıda bulunacak yaşam sahaları sağlamak isteriz” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/dik-ve-timur-gayrimenkul-ortakligindan-2-milyar-euroluk-yatirim-cikti-ilk-proje-nef-flats-163-levent_78136.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • levent 163 projenizle ilgileniyorum. istanbul telefonunuza ulaşamadım. nihal_ycl@hotmail.com YANITLA
  • KUTLARIM BAŞARILAR DİLERİM YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!