Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Diler Holding Antalya’da Golf Sahası Kuruyor

Dünyanın en büyük tur operatörlerinden TUI’nin ‘en iyi 100 otel’ listesine girebilen ilk Türk oteli Antalya Cornelia Resort, 2004 yılı boyunca iyi

Hürriyet
Diler Holding Antalya’da Golf Sahası Kuruyor

b>Dünyanın en büyük tur operatörlerinden TUI’nin ‘en iyi 100 otel’ listesine girebilen ilk Türk oteli Antalya Cornelia Resort, 2004 yılı boyunca iyi satış yapan acentelerini ödüllendirdi.

Geçtiğimiz yıl 29 ülkeden 17 bin 300 misafir ağırlayan Cornelia Resort’un sahibi Diler Holding Turizme yaptığı yarıtımları 2 otel ve bir golf sahası ile sürdürmeyi hedefliyor. 35 milyon dolarlık yatırımla hizmete açılan Belek Cornelia Deluxe Resort’un 7 yıl içinde kara geçmesi planlanıyor.

Kış sezonunu sönük geçiren Antalya için kongre ve golf turizmine yönelik olarak da yatırım yapan Diler Holding 2005 yılında Belek’te kendi golf sahasını açacak. 2006 yılı Ekim ayında Belek’teki ikinci oteli Cornelia Golf’ü hizmete sokacak olan Diler Holding, geceklik 452 yatak kapasiteli bu yatırımından yıllık 8 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. Antalya’nın yanısıra Bodrum Yalıkavak’ta da 2007’de tamamlanacak tatilköyü yatırımı bulunan Diler Holding’in bu yatırımları için toplam 120 milyon dolar harcaması öngörülüyor.

Yüzde 80 dış turizme hizmet veren Cornelia’ya en büyük ilginin Almanya, Hollanda, Rusya ve İsrail’den geldiğini belirten Cornelia Deluxe Resort Genel Müdürü Can Girgin ‘Yapılan araştırmalar kongre turizminin dünya pazarı içinde yüzde 10’luk paya sahip olduğunu gösteriyor. Biz de toplam bin 750 kişilik 10 toplantı salonumuzla her türlü kongre hizmetini vermeye hazırız’ dedi.

Belek’te açacakları Golf Otel’in ‘all inclusive’ (herşey dahil) olmayacağını belirten Girgin bu sistem nedeniyle hem Türkiye hem de otellerin daha az kazandığını savundu. Girgin ‘Ben de her şey dahil sisteme karşıyım. Ancak, trend ve talep bu yönde olduğu için sistemi uygulamak zorunda kalıyoruz’ dedi

OTEL YATIRIMI YAPMAYIN

Antalya’daki otellerin yüzde 25 arz fazlası ile çalıştığını vurgulayan turizm acenteleri bölgeye yeni otel yatırımı yapılmaması gerektiğini savundu. Acente yetkilileri ‘Antalya’ya gelebilecek uçak ve yolcu sayısı sınırlı. Bu sayı artmadıkça otellerin tam kapasite çalışması imkansız. Yapılan yeni otel yatırımları da varolan arz fazlasını büyütmekten başka işe yaramayacaktır’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/diler-holding-antalyada-golf-sahasi-kuruyor_21728.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!