Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dilovası, Zehir Ovası Oldu

Bazı tesisler dumanlarını hâlâ doğrudan havaya salıyor, zehirli atıklar kaçak olarak yol kenarlarına bırakılıyor ve Dilovası hem havadan hem karadan zehirleniyor.

Milliyet Gazetesi/Mustafa Bağdiken, Nilgün Selvibayır
Dilovası, Zehir Ovası Oldu

imyasal ve ağır metallerle çalışan birçok sanayi kuruluşunun konut alanlarıyla iç içe girdiği Dilovası'nda son birkaç yılda kanser, kalp, akciğer ve böbrek rahatsızlıklarından ölümlerin artması nedeniyle Sağlık Bakanlığı geçen yıl inceleme başlattı.

Geçen yıl yapılan çalışmalarda da, havayı en fazla kirlettiği belirlenen 40 kadar kuruluşun bacalarına filtre taktırıldı. Buna rağmen Dilovası'nda birçok fabrikanın bacalarından zehirli dumanları havaya vermeye devam ettiği öne sürüldü. Bu nedenle Dilovası hep dumanaltı görünüyor.

Dilovası'nın bu durumdan kurtarılması için çalışmalar sürdürülürken, kimyasal atıklar belde sakinlerini rahatsız etti. Beldeden geçen ve Çerkeşli köyüne giden yol güzergâhına son 1 aylık sürede kamyoncular tarafından geceleri kimyasal maddeler boşaltıldı.

Dilovası Belediyesi danışmanı Aydın Başaran da, atıkların döküldüğü alanı inceledi. Yol boyunca atık boşaltanlarla baş edemediklerini anlatan Başaran, yoldan her gün 500 kamyonun geçtiğini ve hepsini tek tek kontrol edemediklerini söyledi.

Bu incelemeler sırasında, yerleşim birimine 500 metre uzaklıkta yol kenarına yarım saat kadar önce bir kamyonun atık boşalttığı belirlendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dilovasi-zehir-ovasi-oldu_59237.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!