Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dilovası'nda, Çevreyi Kirletene Taviz Yok

Kanser vakalarındaki artış sebebiyle adı 'Kanserovasına' çıkan Kocaeli'nin Dilovası beldesinde kurulacak yeni sanayi bölgelerinde, çevre kirliliğine taviz verilmeyecek.

Zaman Gazetesi
Dilovası'nda, Çevreyi Kirletene Taviz Yok

anser vakalarındaki artış sebebiyle adı 'Kanserovasına' çıkan Kocaeli'nin Dilovası beldesinde kurulacak yeni sanayi bölgelerinde, çevre kirliliğine taviz verilmeyecek. Dilovası beldesinde kanserden ölüm oranı yüzde 34'ü aştı. Türkiye genelinde kanserden ölüm oranı ise yüzde 13. Kanser vakalarının bu kadar yaygın olduğu beldede, yeni organize sanayi bölgelerinin kurulmak istenmesi, yöre halkını endişelendiriyor.

Konuyla ilgili Zaman'ın sorularını cevaplandıran Zafer Çağlayan ile Veysel Eroğlu, çevre konusunda çok titiz davranılacağı vaadinde bulundu. Organize sanayi alanları açılırken çevrenin göz ardı edilemeyeceğini söyleyen Çağlayan, "Organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi siteleri yapılmasıyla ilgili getirilmiş olan çevresel düzenlemeler konusunda, hiçbir tavizimiz söz konusu olamaz. Bölgedeki sanayicilere, çevre konularının kesinlikle göz ardı edilemeyeceğini, gerekli koşulların mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini ilettik." diye konuştu. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise bölgede ÇED çalışması yapıldığını, uygun olmayanlara izin verilemeyeceğini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dilovasinda-cevreyi-kirletene-taviz-yok_60013.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!