Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dinar'da Köylülerin "Kum Ocağı" Tepkisi

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Bülüçalanı Köyü'nde yaşayanlar, bölgede taş kırma ve kum eleme ocağı açılmak istenilmesine tepki gösterdi.

yapi.com.tr/AA
Dinar'da Köylülerin "Kum Ocağı" Tepkisi

Göcekderesi mevkisinde açılması planlanan taş kırma ve kum eleme ocağına karşı çıkan köylüler bölgede toplandı. Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Bülüçalanı Köyü'nde, "Çocuklarımızın geleceğinin yok olmasını istemiyoruz", "Taş kırma tesisinin yapılmasını istemiyoruz", "Ağaçlarımızın ve hayvanlarımızın ölmesini istemiyoruz" yazılı pankartlar taşıyan köylüler, ocağın tarım ve hayvancılığı olumsuz etkileyeceğini belirtti. Bülüçalanı Köyü Muhtarı Osman Erturan, yaptığı açıklamada, köy halkının bu tesisi istemediğini, burada böyle bir ocağın yapılması halinde tarım alanlarının ve hayvancılığın çok büyük zarar göreceğini söyledi.

Köylerinde 1 milyon 500 bin meyve ağacı, 5 bin küçükbaş, 450 büyükbaş hayvan bulunduğunu belirten vatandaşlar, "Taş kırma tesislerinin buraya yapılması durumunda oluşacak kirlilik, meyve ve sebzelerin yetişmemesine, ağaçların kurumasına, otlak alanlarının toz içinde kalmasına ve köylülerin sağlığının olumsuz etkilenmesine neden olacaktır. Köyümüzde hayvancılığın ve meyveciliğin son bulması durumunda insanlar işsiz kalacaktır. Bundan dolayı köyümüzde taş kırma ve kum eleme tesisinin yapılmasını istemiyoruz." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dinarda-koylulerin-kum-ocagi-tepkisi_174134.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!