Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Diyarbakır'da Temeli Atılan Fabrika 2012'de Açılıyor

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Başbakan Erdoğan'ın çağrısı üzerine Diyarbakır'da inşaatına başladıkları fabrikada üretecekleri mobilyaları komşu ülkelere ihraç edeceklerini söyledi. Boydak, İSO 500 listesine giren şirketlerin Güneydoğu'da yatırım yapması halinde işsizlik probleminin çözüleceğini kaydetti.

Zaman Gazetesi
Diyarbakır'da Temeli Atılan Fabrika 2012'de Açılıyor

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Başbakan Erdoğan'ın çağrısı üzerine Diyarbakır'da inşaatına başladıkları fabrikada üretecekleri mobilyaları komşu ülkelere ihraç edeceklerini söyledi. Boydak, İSO 500 listesine giren şirketlerin Güneydoğu'da yatırım yapması halinde işsizlik probleminin çözüleceğini kaydetti.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan demokratik açılıma Türkiye'nin farklı noktalarında faaliyet gösteren işadamları da destek vermeye devam ediyor. Başbakan'ın çağrısına destek veren Boydak Holding, Diyarbakır'da 500 kişinin çalışacağı bir fabrikanın temelini atmıştı. Yatırımın en geç Nisan 2012'de tamamlanacağını belirten Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, burada sadece mobilya üretimi gerçekleştireceklerini, bu malların da büyük bir bölümünü komşu ülkelere ihraç edeceklerini açıkladı.

TRT Haber'de yayınlanan Ekonomi Kulübü programına katılan Hacı Boydak, Türkiye'nin son yıllarda hem ekonomik hem de siyasi anlamda ciddi mesafe kat ettiğini belirtti. Yakalanan bu ivmenin ülke vatandaşlarına da olumlu bir etkisinin olduğunun altını çizen Boydak, Kayserili bir işadamı olarak 10 yıl önce bu şehirden Ankara ve İstanbul'a gitmek için bazı zorluklar çektiklerini, uçak seferlerini artırmak için çalmadık kapı bırakmadıklarını ifade etti. Şimdi Kayseri'den Ankara ve İstanbul'a günde en az 10 uçuş gerçekleştirildiğini de aktaran Boydak Holding'in patronu, ayrıca havalimanının yurtdışı aktarmalarda da ciddi bir ivme yakaladığını belirtti. Holding olarak demokratik açılım sürecinin başladığı andan itibaren açılıma ciddi destek verdiklerine dikkat çeken Hacı Boydak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sabah kalktığımda Erciyes Dağı'nı gördüğümde nasıl mutlu oluyorsam, Ağrı Dağı'nı gördüğümde de aynı duyguları taşıyorum. Biz Doğu ve Güneydoğu'dan para kazanıyoruz. Buraya minnet borcumuz var. Bu kapsamda Diyarbakır'da 200 bin metrekarelik bir arsa satın aldık. 2012'de fabrikanın inşaatını bitireceğiz. Bu sayede burada hem maliyetlerimizi azaltacağız hem de bölge ülkelerine ihracat yapacağız." Kayserili işadamı, Güneydoğu'daki sorunların çözümü için Türkiye'nin ilk 500 şirket arasına giren firmalar bu bölgeye yatırım yapmaları halinde işsizliğin büyük oranda çözüleceğini kaydetti.

Türkiye'nin komşu ülkelerle ilgili izlediği politikaya dikkat çeken Boydak, "Öğrencilik yıllarımızda hocalarımız bize derslerde, 3 tarafımızın denizlerle, çevremizin de düşmanlarla çevrili olduğunu söylerdi. Ancak şimdi etrafımız dostlarla kaplı. Önceden Yunanistan'a başka logo ve markayla mal satardık, şimdi orada 18 mağaza açtık, kendi markamızla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." dedi. Şirket olarak en fazla mobilya ihracatını İtalya'ya gerçekleştirdiklerini kaydeden işadamı Hacı Boydak, Türkiye'nin birçok önemli projeyi hayata geçirebileceğini ifade etti. Kanal İstanbul Projesi'nin zor ya da hayata geçirilemez bir proje olmadığını vurgulayan Boydak, ileride Akdeniz ile Karadeniz'i birbirine bağlayacak projelerin bile hayata geçirilebileceğini ifade etti. İstanbul Boğazı'nın altında Asya ile Avrupa'yı karadan birbirine bağlayacak Marmaray Projesi'nin önemine işaret eden Boydak, "Marmaray'ı özellikle görmek istiyordum ve gezdim. 2 kilometre tek taraftan yürüdüm. 2 kilometre de diğer şeritten yürüyerek geri geldim. Muhteşem bir proje ve saatte 70 bin yolcu taşınacak. O nedenle Türkiye, buna benzer daha büyük projeler üretmelidir. Hayata geçirmekte zorlanmayacağımızı düşünüyorum." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/diyarbakirda-temeli-atilan-fabrika-2012de-aciliyor_87921.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!