Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Diyarbakır’da Uyarılara Rağmen Dikilen Palmiyeler Kurudu

Kayyum tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin uzman kişilerce kentin iklimine uymadığına dair yapılan uyarılara rağmen kentin çeşitli bölgelerinde diktikleri palmiye ağaçları kurudu.

yapi.com.tr
Diyarbakır’da Uyarılara Rağmen Dikilen Palmiyeler Kurudu

Kayyum tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Ziraat Odalarının tüm uyarılarına rağmen kentin birçok noktasına palmiye ağacı diktiği ve ağaçların kısa bir süre sonra kuruduğu açıklandı.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; Diyarbakır iklimine uygun olmamalarına rağmen 2011-2013 yıllarında dikilen palmiyelerin kuruduğunu belirten DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, “Diyarbakır'da 2011-2013 yılları arasında da buna benzer iki girişim oldu ancak palmiye ağaçları kurudu. Aradan 7 yıl geçince belediye tekrar palmiye ağaçları dikmeye başladı. 2021 yılının mart ayında belediye 170 adet palmiye ağacı dikti. Ziraat Odaları, palmiye ağaçlarının Diyarbakır'ın iklimine uygun olmadığını ve ağaçlarının kuruyacağını söylediler ama buna rağmen palmiye ağaçları dikildi. Aradan 2-3 ay geçtikten sonra gördük ki uzmanların söyledikleri doğru çıktı. Diyarbakır'ın iklimiyle palmiye ağaçlarının dikimi uygun değil.

Burada meselenin iki yönü ön plana çıkıyor, bu ağaçlar birilerine rant sağlama amacıyla yapılmış bir şey mi ve bu palmiye ağaçları dikimi yapılırken gerekli bilimsel araştırmalar yapıldı mı? Anladığımız kadarıyla bir çalışma yapılmamış; yapıldıysa da kamuoyuyla paylaşılmamış. Bu palmiye ağaçlarının yüksek ücretle getirildiği, dikimlerinin yüksek bir ücretle yapıldığına dair aldığımız bilgiler var.” diye konuştu.

Palmiye ağaçlarının alım süreçleriyle ilgili kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmadığını söyleyen Ülsen, “Yaşanan bu durumdan bir kamu zararı oluşmuştur bu kamu zararının oluşmasında kim ya da kimler müsaade etmiştir? Palmiyeler kaça alınmıştır, dikimi için ne kadar bir ücretle anlaşılmıştır, ihale açık usul mü kapalı usul mü yapılmıştır? Bu kamu zararının giderilmesini istiyoruz bunun için de bütün ihale sürecini açık ve şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/diyarbakirda-uyarilara-ragmen-dikilen-palmiyeler-kurudu_185232.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!