Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğal Sit Darbesi

“Tabiatı ve Biyolojik Çeşitlililiği Koruma Kanunu Tasarısı”na göre Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Koruma Kurulları’nın doğal sitlerle ilgili yetkileri kaldırılarak bu alanlar Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlanıyor. Genel olarak “doğal sit” kavramının da yasalardan tümüyle çıkartılmasını düzenleyen tasarıda, Koruma Kurulları’nın “doğal

Cumhuriyet Gazetesi
Doğal Sit Darbesi

br />
Çevreciler taslağa tepkili: ‘Endişeliyiz, tahribat artacak’

(Cumhuriyet Ege Bürosu)

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Taslağı’nın yasalaşması durumunda, ekolojik zenginliğe darbe vurulacağı öne sürülüyor.

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Taslağı Başbakanlık’a gönderildi. Başbakanlık, bu düzenlemeyle Avrupa Birliği Çevre Mevzuatı’na uyum sağlanacağını belirtse de taslağın yasalaşması durumunda ne gibi sonuçlar doğuracağı ve nasıl uygulanacağı soru işaretleri yaratıyor. Taslağa itiraz eden çevreler, düzenlemenin bazı kişiler için yeni rant kapısı yaratmasından endişe duyuyor. Türkiye Çevre Vakfı Genel Sekreteri Engin Ural, “Taslağın ilk hazırlığı sırasında ilgili dernek, vakıf ve çevre gönüllülerinin görüşleri alınmasına rağmen, uyarıları dikkate alınmadı” dedi. Ural, tabiat ve çevre kavramlarının birbirinden ayrı düşünülemeyeceğine, taslak kanunlaşırsa çevre mevzuatında ve hukuk sisteminde karışıklık olabileceğine de dikkat çekti.

TEMA Hukuk Müşaviri Av. Ömer Aykul da ortalıkta dolaşan metnin sahibinin kim olduğunun ve nerede hazırlandığının bilinmediğini, bu nedenle de şeffaflığın ortadan kalktığını savundu. Taslakta biyolojik çeşitlilikle ilgili hiçbir düzenlemenin de yer almadığını belirten Aykul, “Doğal sit alanlarının korunması konusunda çok ciddi endişelerimiz var. Taslakta yer alan şekliyle sit alanlarının tahribatı artacak” diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/dogal-sit-darbesi_80750.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!