Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğal Taş İhracatçısı Avustralya'da Hedef Büyüttü

Türkiye'den 11 firma Sydney'de düzenlenecek Design Build 2017 fuarına milli katılım gösterecek. Doğal taş sektörünün hedefi bu ülkeye yapılan ihracatı yüzde 20 artırarak 37 milyon dolar seviyesine çıkarmak.

yapi.com.tr
Doğal Taş İhracatçısı Avustralya'da Hedef Büyüttü

Avustralya'nın başkenti Sydney'de 3-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Design Build 2017 31. Uluslararası İnşaat Teknolojileri Fuarı'na Türkiye'den 11 firma milli katılım gösterecek. Dünya'nın haberine göre, 2016 yılında Türkiye'den Avustralya'ya 30 milyon 842 bin dolarlık doğal taş ihracatı gerçekleştiğini belirten İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selçuk Çevik, "İhracat yaptığımız ülkeler içinde Avustralya 10'uncu sırada yer alıyor. Hedefimiz ihracatımızı fuarında etkisiyle yüzde 20 artırarak 37 milyon dolar seviyesine çıkarmak." diye konuştu.

Avustralya'nın sektördeki en önemli etkinliği olma özelliği taşıyan fuarın geçtiğimiz yıl tüm dünyadan büyük ilgi gördüğünü kaydeden Çevik, fuara geçen yıl 300'ün üzerinde firmanın katılım gösterdiğini, ziyaretçi sayısının da 6 bin 659 olarak gerçekleştiği bilgisini verdi. Çin'in Avustralya'ya 98 milyon dolarlık doğal taş ihracatı gerçekleştirdiğini ifade eden Çevik, "Çin'in avantajı büyük, iş gücünün uygunluğu ve en önemlisi Avustralya kıtasına yakın olması dolayısıyla ticareti daha kolay. Bu pazarda bizim rakibimiz İtalya. Onların taşlarından daha iyi taşlarımız var. Çok kaliteli üretim yapan fabrikalarımız mevcut. Bizim Avustralya'ya İtalya'dan daha fazla taş satmamamız için hiçbir neden yok. Fuara daha önce bireysel katılımlar olmuş fakat ilk defa bir milli katılım düzenleniyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogal-tas-ihracatcisi-avustralyada-hedef-buyuttu_158118.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!