Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Doğalgaz Alımını 5 Yıl Uzattı

Geçen yıl Özbekistan'dan 6.2 milyar metreküp doğalgaz satın alan Rus Gazprom şirketi, anlaşmasını 5 yıl daha uzatarak bu yıl 5 milyar metreküp gaz sağlamayı planlıyor.

yapi.com.tr/AA
Doğalgaz Alımını 5 Yıl Uzattı

Rusya'nın Gazprom şirketi Özbekistan ile arasındaki doğalgaz alım anlaşmasını 2021 yılına kadar uzattı.

Özbekistan'da petrol-gaz sektörünün geliştirilmesi ve 2017-2021 yıllarında hidrokarbon enerji üretiminin arttırılması konusundaki iş birliğinin ele alındığı görüşmede, Gazprom'un ülkeden sağladığı doğalgaz alımına yönelik anlaşmanın süresinin, 5 yıl uzatılması kararlaştırıldı.

Görüşmeden sonra Gazprom Başkanı Aleksey Miller da Özbekistan ile varılan mutabakat çerçevesinde, doğalgaz alımının süresini uzatan yeni anlaşmanın en kısa sürede imzalanacağını açıkladı.

Görüşmede, 2021 yılına kadar Özbekistan ile iş birliğinde ülkedeki petrol-gaz yataklarında arama-keşif ve işletme meselelerinin ele alındığını belirten Miller, taraflar arasında daha önce başlatılan "Şahpahta" doğalgaz sahasının geliştirilmesine yönelik ortak projenin devam ettirileceğini aktardı.

Miller, Özbekistan ile ülkedeki "Cel" doğalgaz sahasının geliştirilmesi çalışmalarına da yeniden başlanması konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.

Geçen yıl Özbekistan'dan 6,2 milyar metreküp doğalgaz satın alan Rus Gazprom şirketi, mutabakat çerçevesinde bu yıl 5 milyar metreküp gaz sağlamayı planlıyor.

ETİKETLER: doğalgaz Gazprom
http://www.yapi.com.tr/haberler/dogalgaz-alimini-5-yil-uzatti_157536.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!