Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğalgaz geldi, Ege Seramik hareketlendi

İzmir'lilerin 12 yıllık doğal gaz hasreti sona erdi. Bursa-Karacabey Doğal Gaz Boru Hattı'ndan doğalgaz verilmeye başlanan İzmir'de, ilk doğalgaz geçe

Dünya Gazetesi /17.06.2002



zmir'lilerin 12 yıllık doğal gaz hasreti sona erdi. Bursa-Karacabey Doğal Gaz Boru Hattı'ndan doğalgaz verilmeye başlanan İzmir'de, ilk doğalgaz geçen cuma günü Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan'ın da katıldığı bir törenle Kemalpaşa'daki Ege Seramik A.Ş.'nin fabrikasına bağlandı.
Ege Seramik'ten sonra Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki diğer fabrikalara da bağlanacak olan doğal gaz daha sonra İzmir ve çevresindeki diğer organize sanayi bölgelerine de verilmeye başlanacak. Uzun yıllardır doğal gazın olmaması nedeniyle İzmir'deki fabrikasını taşımayı düşünen Ege Seramik A.Ş.'de ise doğalgazın gelmesi ile yeni yatırım projeleri yapılmaya başlandı.
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Polat, uzun yıllardır uğradıkları haksız rekabetin açtığı yaraları bir yıl içerisinde sararak yeni yatırım projelerine start vereceklerini söyledi. Polat, şöyle devam etti:
"Burada Ege Seramik, Ege Vitrifiye ve Ege Birleşik Enerji tesislerimiz bulunuyor. Bu tesislerde 2 bin kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Çalıştığımız kurumlarla birlikte bu üç fabrika yaklaşık 10 bin kişiye istihdam olanağı sağlıyor. Ancak özellikle üç yıl önce doğal gaz ile LPG arasındaki fiyat farkı açılmaya başladıktan sonra bu üç tesisimizde zor durumda kaldı." Doğal gazın gelmesi ile birlikte maliyetlerinde yüzde 15-20 arasında bir düşüş olacağını vurgulayan Polat, bunun rekabette hayati bir önem taşıdığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogalgaz-geldi-ege-seramik-hareketlendi_830.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!