Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Doğalgaz Hattında Koli Bantlı Önlem

Keçiören Basınevler Caddesi’nde kaldırım çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, önce doğalgaz ardından da elektrik hattına zarar verdi. Ekiplerin, yanmış durumdaki elektrik kablolarını birbirine bağlaması ve doğalgaz borusunu ise koli bantı ile bantlaması mahallelinin tepkisine neden oldu.

yapı.com.tr
Doğalgaz Hattında Koli Bantlı Önlem

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, Keçiören Basınevler Caddesi’nde kaldırım çalışması yaparken, mahalle sakinlerinin iddiasına göre büyük bir patlama yaşandı.

Hürriyet'in haberine göre, ekiplerin gelişigüzel çalıştığını, doğalgaz ve elektrik hatlarına zarar verdiğini ileri süren mahalleli, “Birden büyük bir gürültü koptu, kıvılcımla birlikte yoğun bir duman çıktı. Canımızı sokakta bulmadık” diyerek, ekiplere tepki gösterdi.

Sağa sola kaçıştılar

Kaldırım çalışması yapan ekiplerin, güvenlik önlemi almadan çalıştığını anlatan bir vatandaş, olayı şöyle anlattı: “Önce sabah 9.30’da doğalgaz borusunun geçtiği hat, 12.30’da da elektrik hattı zarar gördü. Ekipler, elektrik hattına zarar verdiği esnada büyük bir patlama yaşandı. Direkten kıvılcım çıktı, duman yükseldi. Bu sırada sokaktakiler sağa sola kaçıştı.

Çocuklar kullanıyor iddiası

İş makinelerini kullanan kişilerin yaşları küçüktü. Ellerinde plan proje olmasına rağmen bizlere doğalgaz ve elektrik hatlarının nerde olduğunu sordular. Emniyet almadan çalışıyorlar, vatandaşın da can ve mal güvenliğini umursamıyorlar. Belediyenin de bu konuda sınıfta kaldığını düşünüyoruz.

Arızayı ekipler giderdi

Kaldırım çalışması sırasında yaşanan olayın ardından mahallenin gaz ve elektriği kesildi. Bu sırada ekipler, zarar verdikleri hatları kendi imkanları ile onarmaya çalıştı. Yanmış durumdaki elektrik kablolarını birbirine bağlayan bir kaldırım çalışanı, doğalgaz borusunu ise koli bantı ile bantladı. Vatandaşların tepki göstermesi sonucu, Başkent Doğalgaz ve elektrik ekipleri olayın cereyan ettiği bölgeye gelerek arızayı giderdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogalgaz-hattinda-koli-bantli-onlem_107666.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!