Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğalgaza 20 Yılda 233 Milyar Dolar Ödenecek

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Hayati Kaya, Türkiye’nin gelecek 20 yıl içerisinde doğalgaza 233 milyar dolar ödeyeceğini söyledi.

Zaman



b>Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Hayati Kaya, Türkiye’nin gelecek 20 yıl içerisinde doğalgaza 233 milyar dolar ödeyeceğini söyledi.

TÜGİAD tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Enerji Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu raporun tanıtıldığı basın toplantısında sorumuzu cevaplandıran Kaya, Türkiye’nin enerji üretiminde doğalgazı tercih etmesi ile yanlış planlama yaptığını vurguladı. “Yaptığımız hesaplamaya göre Türkiye yaptığı ‘al ya da öde’ şartlı anlaşmalar gereği gelecek 20 yıl içerisinde doğalgaz için 233 milyar dolar para ödeyecek. Bu çok büyük bir rakamdır.” diye konuşan Kaya, bu yanlıştan kurtulunması gerektiğini ifade etti. TÜGİAD, çalışmasında doğalgazın bin metreküp fiyatını 140 dolar olarak tespit etti.

Doğalgazın, enerji üretim maliyetlerini artıran en önemli unsur olarak gösterildiği raporda Kaya, bu duruma, “Ülkemizde ciddi bir rezervi olmayan doğalgazın geçen yıl toplam elektrik üretimindeki payı yüzde 40. Bu nedenle Türkiye’de ortalama elektrik maliyetleri doğrudan doğalgaz fiyatlarına bağlı olarak oluşmaktadır. Burada elektrik üretim maliyetlerini düşürmenin en etkin yolu, doğalgaz fiyatlarının düşürülmesidir.” cümleleri ile açıklık getirdi. TÜGİAD raporunda, ucuz elektrik için zengin yerli kaynaklara ağırlık verilmesi isteniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogalgaza-20-yilda-233-milyar-dolar-odenecek_4623.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!