Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğalgazda 1 Nisan'dan İtibaren Otomatik Fiyatlandırmaya Geçiliyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, doğalgazda 1 Nisan'dan itibaren otomatik fiyatlandırmaya geçileceğini açıkladı. EPDK B

Dünya



b>Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, doğalgazda 1 Nisan'dan itibaren otomatik fiyatlandırmaya geçileceğini açıkladı. EPDK Başkanı, belirlenen formül ile her ay fiyatların şirketlerce belirleneceğini ve bunun fiyatların serbest piyasa mantığıyla oluşmasında ilk adım olduğunu söyledi.
Bu arada EPDK'nın yeni aldığı karar göre, tarifelerde vergiler, kar marjı ve geçerli maliyet unsurları dışında hiçbir faktöre yer verilemeyecek. BOTAŞ tarafından belirlenen iletim ve depolama fiyatı üst sınırları her ay toptan eşya fiyat endeksindeki (TEFE) değişime göre yeniden belirlenecek.

BOTAŞ, buna Özel Tüketim Vergisi'ni yansıtarak toptan satış fiyatı üst sınırını belirleyecek. Kent içi doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından kamu kurum ve kuruluşları hariç abonelere uygulanacak perakende satış fiyatı ise BOTAŞ'ın uyguladığı toptan satış fiyatı üst sınırı ile şirketin taşıma fiyatı üst sınırının toplamını geçemeyecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogalgazda-1-nisandan-itibaren-otomatik-fiyatlandirmaya-geciliyor_3760.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!