Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğançay Müzesi Açıldı

Önde gelen Türk çağdaş sanatçılarından Burhan Doğançay, Türkiye'nin ilk özel modern sanat müzesini açtı. İstanbul Beyoğlu Balo Sokak'ta açılan

Yapı Dergisi
Doğançay Müzesi Açıldı

b>Önde gelen Türk çağdaş sanatçılarından Burhan Doğançay, Türkiye'nin ilk özel modern sanat müzesini açtı. İstanbul Beyoğlu Balo Sokak'ta açılan ve sanatsal bir buluşma mekânı olarak tasarlanan Doğançay Müzesi, ressamın bugüne kadar ürettiği toplam 1723 yapıtından 154'ünü barındırıyor.

Paris'te ekonomi doktorasını sürdürürken aynı zamanda La Grande Chaumière'deki sanat derslerine de devam eden Burhan Doğançay, modern ile postmodern arasında özgün bir sanat dili yarattı. 1964'te New York'ta ilk kişisel sergisini açtı.
70'li yıllarda duvar resimlerine yönelerek dünya duvarlarının peşinde bir kentten ötekine yolculuk etti. 80'li yıllarda duvar afişi yırtıklarından edindiği izlenimleri soyut kaligrafik görünümler halinde "Kurdeleler Dizisi"nde sundu.

Burhan Doğançay'ın, başta Metropolitan Museum of Art olmak üzere dünyanın saygın 56 müzesinde yapıtları bulunuyor.

Burhan Doğançay'ın kişisel çabası ile kurulan ve parasal desteğe gereksinimi olan müzede, sanatçının dünyanın çeşitli yerlerindeki yapıtlarının getirilerek dönemsel sergiler açılması amaçlanıyor. Müzede Doğançay'ın tablolarının yanısıra 40.000 saydamdan oluşan fotoğraf koleksiyonu, babası ressam Adil Doğançay'ın yapıtlarına ayrılmış bir köşe ve çocukların resim çalışmaları yapabilecekleri bir atölye bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogancay-muzesi-acildi_20177.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!