Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğaner Alçı A.Ş.’den Ankara’ya Dev Yatırım

Üretim alanı ve kapasitesi açısından Türkiye'nin en büyük alçı fabrikası olan ve kendi enerjisini kendisi üreten Doğaner Alçı Fabrikası, Bala'nın Tol Köyü’nde hizmete girdi. Tamamen yerli teknolojiyle ve 11 ay gibi rekor sayılabilecek kısa bir sürede bitirilen Doğaner Panlux Alçı Levha Fabrikası, yılda yaklaşık 50 bin ton alçı ihracatını

yapi.com.tr
Doğaner Alçı A.Ş.’den Ankara’ya Dev Yatırım

br />
PANLUX Alçı Levha Fabrikası

PANLUX Alçı Levha Fabrikası yatırımına, 2008 yılı Nisan ayında başlandı. Doğaner Alçı’nın, kendi enerjisini üreten 60.000 m² açık ve 13.000 m² kapalı alanda kurulu tesisine entegre olarak kurulan PANLUX Alçı Levha Fabrikası, tam otomasyonlu modern bir üretim tesisi olarak inşaat sektörüne kazandırıldı. Yatırımı 11 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ve 130 kişilik istihdam yaratan fabrikada ilk test üretimine, 2009 yılı Şubat ayında başlandı. Tesiste test üretimleri başarıyla gerçekleştirilen, farklı özelliklerdeki ‘PANLUX standart’, ‘PANLUX su’ ve ‘PANLUX ateş’ alçı levha çeşitleri,  sunuldukları iç piyasada büyük beğeni ve ilgi gördü. Tesis yıllık 12.000.000 m² alçı levha üretim kapasitesi ve kaliteli ürünleri ile Türkiye’nin yanısıra uluslararası pazarları da hedefliyor.

Doğaner Alçı’nın Bala Tol Köyü’ndeki dev kompleksinde, 6 çeşit yapı alçısı türevinin yanı sıra 50 farklı yapı kimyasalı da üretilmektedir. Doğaner Alçı tüm Türkiye’ye yayılmış 140’a yakın bayi kanalı ile yaklaşık yıllık 50.000.000 TL’lik yurtiçi satış yapmaktadır. Diğer yandan şirket; Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, Bulgaristan, Romanya, Libya gibi ülkelere yaklaşık yıllık 5.000.000 $’lık ihracat gerçekleştirmektedir. Doğaner Alçı; PANLUX alçı levha ürünleri ile, iç piyasadan gelen talepleri karşılamanın yanı sıra diğer uluslararası pazarlara da girmeyi hedeflemektedir.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/doganer-alci-a-s-den-ankaraya-dev-yatirim_69268.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!