Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğu Akdeniz'e Büyük Yatırımı

Yaklaşık 8 bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı tatil köyleri ile otellerin yapılacağı Kazanlı-Tarsus Sahil Projesi'nde tesislerin yapımına bu ay içerisinde başlanmasının beklendiği bildirildi.

yapi.com.tr / AA
Doğu Akdeniz'e Büyük Yatırımı

Yaklaşık 8 bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı tatil köyleri ile otellerin yapılacağı Kazanlı-Tarsus Sahil Projesi'nde tesislerin yapımına bu ay içerisinde başlanmasının beklendiği bildirildi. 14 kilometre uzunluğundaki Kazanlı-Tarsus sahilinde, yatırım yapmak için aralarında Fenerbahçe Kulübü ikinci başkanı işadamı Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Şirketler Grubunun da bulunduğu 5 firma, 12 parsel arsa satın aldı.

Yatırım izni verilen Peta Mühendislik Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 1, Aram İnşaat Elektrik İthalat İhracat şirketine 1, İç Çeçen şirketine 3, Limak Şirketler Grubu'na 3, Özaltın İnşaat şirketine ise 4 parsel tahsis edildiğini ifade eden Karagözlü, yatırım için ön izin alınan kamu arazisi toplamının ise 2 milyon 928 bin 713 metrekare olduğunu kaydetti.

Karagözlü, Tarsus kent merkezinden projenin gerçekleştirileceği sahile giden 12 kilometrelik yolun ihalesinin Şubat ayı içerisinde yapıldığını belirterek, yüklenici firmanın çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Proje kapsamında yörede tesis yapacak olan şirketlerin yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde şantiyelerin bu ay içerisinde kurulacağı ve ardından tesislerin yapımına başlanacağı bilgisine ulaştıklarını anlatan Karagözlü, şöyle konuştu:

''Bilindiği gibi ekonomik kriz nedeniyle birçok yükümlülüğü yerine getiremeyen Yunanistan'dan düzenleme hakkı alınan 2013 Akdeniz Oyunları'na Mersin ev sahipliği yapacak. Oyunlar dolayısıyla kente çok sayıda kişi gelecek. Bu kişilerin barınması için tesislere ihtiyaç var. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından kente gelecek kişilerin barınması için tesisler yapılacak. Kazanlı-Tarsus Sahil Projesinde çalışmalara bu ay içinde başlanması durumunda tesisler 2013 Akdeniz Oyunlarına yetişebilir. Bu projenin tamamlanması ile Mersin turizmde hak ettiği önemli yeri almaya başlayacaktır.''

Karagözlü, Kazanlı-Tarsus-Seyhan arasındaki 14 kilometre uzunluğundaki turizm bölgesinde lüks turistik tesislerin yapılacağını vurguladı.

Yapılacak tesislerin içerisinde 200 yataklı sağlıklı yaşam merkezinin yanı sıra bir hastane ile yaklaşık 8 bin yatak kapasiteli 4 ve 5 yıldızlı tatil köyleri ile otellerin bulunacağını anlatan Karagözlü, ayrıca kongre ve sergi merkezleri ile golf sahalarının yer alacağını kaydetti.

Karagözlü, ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda yöreye büyük katkıda bulunacak projenin tamamlanmasıyla 5 bin kişiye doğrudan, dolaylı olarak da 20 bine yakın kişiye istihdam olanağının sağlanacağını ifade etti.

ETİKETLER: firma kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/dogu-akdenize-buyuk-yatirimi_86058.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!