Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğu Ataşehir’e 1.1 Milyar Liralık Teklif

Doğu Ataşehir’in son büyük parselinin ihalesi sonuçlandı. Nefes kesen yarışta en yüksek teklif VARYAP ile Çalık grubu şirketlerinden GAP İnşaat’ın kurduğu konsorsiyumdan geldi. İki şirket 99 bin 108 metrekare arsaya yapılacak olan 274 bin metrekare alanlı proje için 1 milyar 161 milyon lira toplam hasılat ve bunun karşılığında 500 milyon 971 bin

Milliyet Gazetesi
Doğu Ataşehir’e 1.1 Milyar Liralık Teklif

Doğu Ataşehir’in son büyük parselinin ihalesi sonuçlandı. Nefes kesen yarışta en yüksek teklif VARYAP ile Çalık grubu şirketlerinden GAP İnşaat’ın kurduğu konsorsiyumdan geldi. İki şirket 99 bin 108 metrekare arsaya yapılacak olan 274 bin metrekare alanlı proje için 1 milyar 161 milyon lira toplam hasılat ve bunun karşılığında 500 milyon 971 bin TL idare payı önerdi. Proje kapsamında ofis, homeofis, alışveriş merkezi, otopark ve dükkân inşa edebilecek.

Emlak Konut GYO’nun Ataşehir’deki merkezinde dün yapılan ihalede, Türkerler Grubu ile Kalyon-ÖZKA ve Bayraktar Gruplarından oluşan ortak girişimler sözlü turlarda çekildi. Yarış VARYAP-GAP, ARTAŞ-ÖZTAŞ, Torun Yapı-Torun Pazarlama, Emay arasında geçti.

İhalede ikinci olan teklif Avrupa Konutları’nın mimarı ARTAŞ ve ÖZTAŞ ortaklığından geldi. Grup 944 milyon toplam hasılat, yüzde 42.5 idare pay oranı ve 401 milyon 200 bin TL idare payı önerdi.

İhaleyi kazanan VARYAP-GAP ortaklığı Emlak Konut GYO’ya teklif ettiği rakamın yüzde 20’sini sözleşme aşamasında ödeyecek. Ardından 510’üncü günden başlayarak 1.810’üncü güne kadar her 6 ayda bir yüzde 10 oranında ödemeye yapılacak. Buna göre Varyap-GAP ortaklığı Emlak Konut GYO’ya 100 milyon TL ödeme yaptıktan sonra sözleşmeyi imzalayacak.

Hasılat paylaşımı modeli nedir ?

Arsa karşılığı hasılat paylaşımı modeline göre, bir arsanın sahibi olan kişi veya şirket, kendisine ait arsa üzerinde yapılacak projenin satışından pay alıyor. Bu uygulamada toplam ciro, arsa karşılığı verilecek yüzde oran ve bunun karşılığında elde edilecek bedel belirtiliyor. Bu kapsamda alınan teklifler üzerinden arsa sahibi ile proje yapacak şirket anlaşma imzalıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogu-atasehire-1-1-milyar-liralik-teklif_77078.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!