Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğu’daki Okullarda Deprem Alarmı

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde okulların depreme dayanıklılık envanterini çıkardı. 17 ilde incelenen 2 bin okulun yarısı “kritik bina “s

NTV-MSNBC
Doğu’daki Okullarda Deprem Alarmı

b>Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde okulların depreme dayanıklılık envanterini çıkardı. 17 ilde incelenen 2 bin okulun yarısı “kritik bina “sınıfına giriyor.

Türkiye genelinde acil olarak sağlamlaştırılması gereken okul binaları yatılı bölge okullarının ağırlıkta olduğu Doğu ve Güneydoğu’da bulunuyor...

Milli Eğitim Bakanlığı Yatırım ve Tesisler Daire Başkanı Abdussamet Arslan, 17 ilde 2 bine yakın okul binasının depreme dayanıklılığının incelediğini, bunlardan yaklaşık bin tanesinin “depreme dayanıklılıkta kritik bina” kapsamına girdiğini söyledi. Acil olarak 280 okul binasının Kasım ayı öncesinde depreme dayanıklı hale getirilmesine karar verildi.
Fizibilite çalışmasının ardından deprem anında hemen yıkılabilecek kritik derslik ya da binalarda eğitim gören öğrenciler, okulun sağlam bloklarında başka sınıflara taşındı.
Kritik okulların Van ve Hakkaride %70’i, Çanakkalede % 63’ü, Bursa’da % 55’i, Bingöl’de %48’i, Siir’te % 40’ı, Balıkesir’de % 36’sı, Hatay’da %29’u, İzmir’de ise % 22’si onarılacak.
Arslan, bakanlığın okulları depreme dayanıklı hale getirmesi için hibe ve uzun vadeli kredi alma girişiminde olduğunu, hibe için özellikle Japonya ile görüşüldüğünü söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogudaki-okullarda-deprem-alarmi_16236.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!