Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğu'ya Ekonomik Paket

AKP hükümetinin 'açılım' kapsamında 2010 yılı programına koyarak taahhüt altına aldığı hedefler şöyle...

Akşam Gazetesi
Doğu'ya Ekonomik Paket

AKP hükümetinin 'açılım' kapsamında 2010 yılı programına koyarak taahhüt altına aldığı hedefler şöyle:

Gelişmişlik farkı azaltılacak: Hükümet, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması için atağa kalkacak. İç göç hareketlerinin azaltılması ve refahın ülke geneline dengeli dağıtılması sağlanacak.

Bölgesel gelişme stratejisi: Bu kapsamda, "Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi" hazırlanacak. Bu stratejinin uygulanması için de "Bölgesel Gelişme Komitesi" kurulacak. Komite, gelişmişlik farklarının azaltılması için yerel ve merkezi yönetim arasındaki koordinasyonu sağlayacak.

Altyapı iyileştirilecek: Kırsal ve kentsel alana ilişkin imar mevzuatı gözden geçirilecek. Kentsel altyapı ve kırsal yerleşme gibi konularda yatırımlar, hızlı ve verimli yapılacak. Cazibe merkezlerine, gelişmekte olan kırsal yerleşim yerlerine, yapılaşma baskısı altındaki turizm yörelerine, koruma alanlarına ve afet riski yüksek yörelere öncelik verilecek.

Kamu yatırımları: Az gelişmiş bölgelerdeki iş fırsatları ve yaşam kalitesinin artırılması da hedefler arasında. Diyarbakır'da pilot olarak uygulanan Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı, diğer illeri de kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacak.

Kalkınma ajansları: Kalkınma ajanslarının personel ve donanım ihtiyaçları tedarik edilerek faaliyete başlaması sağlanacak. İl Koordinasyon ve İzleme Sistemi geliştirilecek.

Köye dönüş projeleri: Dönülecek yerlerdeki sosyal ve ekonomik altyapı tesislerinin kurulmasına yönelik Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında sağlanacak destekler için alt projeler hazırlanacak.

GAP Eylem Planı: 2008'de uygulamaya başlanan GAP Eylem Planı, etkili şekilde uygulanacak. Köy kanunu, gelişmelere göre yenilenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/doguya-ekonomik-paket_74039.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!