Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dokuz Enerji Projesi Daha İptal Edildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 29 enerji projesinden 9 tanesini daha iptal ettiğini açıkladı. DÜNYA'nın 16 Aralık 2003 tarihinde yayı

Dünya



b>Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 29 enerji projesinden 9 tanesini daha iptal ettiğini açıkladı.

DÜNYA'nın 16 Aralık 2003 tarihinde yayınladığı `4 rüzgar projesi iptal' başlıklı haber üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 4 rüzgar enerjisi santralının (RES) yanı sıra 29 enerji santralı projesinden 9'unun daha iptal edildiği açıklandı. İptal edilen proje sayısının 13'e ulaştığının belirtildiği açıklamada, söz konusu 13 projenin sahiplerine teminat mektuplarını almaları için çağrıda bulunulduğu ifade edildi. Projelerden Kayıbendi HES için DPT görüşünün alındığı, ancak sözleşmesinin paraflanmadığı ifade edildi. Diğer projelerin ise hem DPT görüşlerinin olduğu hem de sözleşmelerinin paraflandığı ancak iptal edilen hiçbir sözleşmenin enerji satış sözleşmesinin (ESA) imzalandığı vurgulandı. Açıklamada, iptal edilen projelerden Çatalan HES (Çatalan Elektrik Üretim Ticaret Limited Şirketi) ve İkizdere HES (Bilgin Elektrik Üretim AŞ) projelerinin işletme hakkı devirleri olduğu hatırlatıldı. İptal edilen diğer projeler ise şunlar: Bağışlı HES (Aksular İnşaat), Kayıbendi HES (Timtaz Turizm), Cevizlik HES (Alarko Altek AŞ), Bayramhacılı HES (Kayseri Elektrik AŞ), Mamak Çöp Santralı (Turkish American International Ventures-Sutek AŞ), Yalıkavak RES (Anlantis Ticaret), Gökçeada RES (Simelko AŞ)

Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 29 enerji projesinden köprü baraj ve hidroelektrik santralının yapımcısı Ata Enerji AŞ'nin Enerji Bakanlığı'na başvurarak projeyi yapmaktan vazgeçtiğini bildirdiği kaydedildi. Açıklamada, kalan 15 projenin de birer birer değerlendirildiği ve önümüzdeki günlerde bu projelerle ilgili kararların da verileceği ifade edildi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/dokuz-enerji-projesi-daha-iptal-edildi_8129.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!