Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dolmabahçe Tehlike Atlattı

İstanbul Boğazı'nda 10 gün önce Ortaköy Camii'ne 1 metre kala bir kuru yük gemisinin karaya oturmasının ardından dün de sahile doğru sürüklenen bir gemi korkulu dakikalar yaşattı.

Milliyet Gazetesi
Dolmabahçe Tehlike Atlattı

stanbul Boğazı'nda 10 gün önce Ortaköy Camii'ne 1 metre kala bir kuru yük gemisinin karaya oturmasının ardından dün de sahile doğru sürüklenen bir gemi korkulu dakikalar yaşattı. Motorunda arıza meydana gelen konteyner yüklü bir gemi, Dolmabahçe Sarayı'na doğru sürüklenirken kıyıya 20-30 metre kala römorkörlerin yardımıyla durdurulabildi.

Yılda 50 bin geminin geçtiği, dünyanın en tehlikeli su yollarından biri olan İstanbul Boğazı, dün sabah olası bir faciayı yine ucuz atlattı. İtalya'dan Romanya'ya gitmekte olan konteyner yüklü "Beluga Sensation" adlı gemi Boğaz'da tehlike yarattı. Kılavuz kaptan almadan Boğaz'a giriş yapan geminin motoru, Dolmabahçe Sarayı açıklarına geldiğinde arızalandı.

Demir attı, duramadı
Mürettebatın denize demir atmasına rağmen saraya doğru sürüklenmeye devam eden 135 metre uzunluğundaki gemi, römorkörlerin yardımıyla kıyıya 20-30 metre kala durduruldu. Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Salih Orakcı, geminin Ahırkapı açıklarına çekildiğini bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dolmabahce-tehlike-atlatti_55172.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!