Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dördüncü Kuyu da Açıldı

Denizli'nin sıcak su ile ısıtılması projesinde sona doğru hızla yaklaşıldığı bildirildi. Jeotermal Enerji ile ısıtma projesi kapsamında açılan

Yeni Asır
Dördüncü Kuyu da Açıldı

b>Denizli'nin sıcak su ile ısıtılması projesinde sona doğru hızla yaklaşıldığı bildirildi. Jeotermal Enerji ile ısıtma projesi kapsamında açılan 4. kuyudan da olumlu sonuç alındığı açıklandı.

Denizli Belediyesi'nin tüm masraflarını üstlenerek MTA'ya yaptırdığı sondajlar sonucunda bugüne kadar 4 adet sıcak su kaynağı bulunurken, çıkarılan suyun sıcaklığının da yeterli seviyede olduğu kaydedildi.

Başkan Vekili inceledi
Gölemezli Mevkii'ndeki sıcak su kuyuları bölgesinde incelemeler yapan Denizli Belediye Başkan Vekili Dede Vural ve Başkan Yardımcısı Ümit Bahtiyar, "Kısa sürede 5. kuyu için çalışmalar da başlayacak. Artık Denizli'nin jeotermal su ile ısıtılması projesinin gerçekleşmesi için çok az bir süre kaldı. Amaç ilk etapta 20 bin, ardından da 40 ile 60 bin konutun jeotermal kaynaklarla ısıtılması" dedi.

Gayzer kenti
Sondaj ekibinden bilgi alan ve yeni kuyunun açıldığı bölgede incelemeler yapan Denizli Belediye Başkan Vekili Dede Vural ve Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Bahtiyar, çevresi sıcak su kaynakları ile çevrili olan Denizli'nin İzlanda gibi bir "gayzer kenti" olabileceğini belirttiler.
4. kuyudan elde edilen suyun 750 metreden çıktığını anlatan MTA yetkilileri, her kuyudan elde edilen suyun sıcaklık ve debisinin olumlu ölçülerde olduğunu da kaydettiler.
Belediye Başkan Vekili Dede Vural ve Başkan Yardımcısı Ümit Bahtiyar, "Alman firması ile başlatılacak çalışma ile sıcak suyun kısa süre içerisinde Denizli'ye taşınacağını ve uygulanacak model ile Denizli Belediyesi'nin büyük bir ekonomik yük altına girmeyeceğini" kaydettiler

EN UYGUN MODEL
Başkan Tıkıroğlu başlatmıştı
1984-1989 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Mimar Ziya Tıkıroğlu zamanında Kızıldere Jeotermal Kaynağı baz alınarak başlatılan "İzlanda Modeli" uygulamasının Denizli'ye çok uygun bir ısıtma ve enerji modeli olduğu da vurgulandı. Denizli kent merkezi çevresinde Pamukkale'den başlayıp, Karahayıt, Gölemezli, Tekke ve Kızıldere ile devam eden bir sıcak su kaynakları halkası yer alıyor.
Çevresi jeotermal ve sıcak yeraltı su kaynakları ile çevrili olan Denizli kentinin konut ısıtması ile sanayide kullanılacak enerji ihtiyacının tamamının, bu doğal kaynaklardan sağlanabileceği belirtiliyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/dorduncu-kuyu-da-acildi_5398.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!