Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dördüncü Vakıf Han'a Avusturyalılar da Talip

Eminönü'ndeki Dördüncü Vakıf Han turistik otel yapılmak üzere ihaleye çıkıyor. Vakıf Han'la ciddi şekilde ilgilenenler arasında Avusturyalı bir

Radikal
Dördüncü Vakıf Han'a Avusturyalılar da Talip

b>Eminönü'ndeki Dördüncü Vakıf Han turistik otel yapılmak üzere ihaleye çıkıyor. Vakıf Han'la ciddi şekilde ilgilenenler arasında Avusturyalı bir otelcilik grubu da var.

İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Eminönü'ndeki Dördüncü Vakıf Han'ı 25 yıl süreyle restore et-işlet-devret modeliyle turistik otel yapılmak üzere kiralayacak. Restorasyonu için 11 trilyon 680 milyar lira harcanması şart koşulan hanın kiralama ihalesi 9 Kasım'da gerçekleştirilecek.
İhaleyi kazanan firma iki yılı imar değişiklikleri ve proje onayları, iki yılı restorasyon olmak üzere dört yılı hazırlık süreci olarak geçirecek. Bina, geriye kalan 21 yıl otel olarak kullanılabilecek. Otelin kaç yıldızlı ve kaç yataklı olacağına ise hazırlanan projelere göre Turizm Bakanlığı karar verecek. Edinilen bilgiye göre Vakıf Han ile ciddi şekilde ilgilenen bir Avusturyalı otelcilik grubu bulunuyor. Avusturyalı turizm grubunun ihaleyi alması durumunda Dördüncü Vakıf Han'ı 'uygun fiyatlı ve düzgün' bir şehir oteli olarak hizmete sokmayı planladığı öğrenildi.

İhalenin açılmasından sonra İstanbul'da köprü başı elde etmek isteyen çeşitli grupların da devreye girebileceği belirtiliyor. Birisi bodrum, ikisi giriş ve dördü normal olmak üzere toplam yedi katlı olan Dördüncü Vakıf Han'da 24 adet iki katlı dükkân ve her katta 37'şer adetten 148 büro bulunuyor.

4 yıldır boş duruyordu
Dükkân ve bürolar 2000 yılında, binanın adliyeye dönüştürüleceği öne sürülerek boşaltılmıştı. Bürolar ise uzun yıllar bankerler tarafından ofis olarak kullanılmıştı. Burada bürosu olan bankerler arasında Banker Kastelli adıyla bilinen Cevher Özden de bulunuyor.

Mimar Kemalettin Bey tarafından yapılan binanın temeli 1911 yılında atılmış ve savaşlar dolayısıyla 15 yıl sonra, 1926 yılında bitirilmişti. İstanbul'un işgalinde, devam eden inşaata rağmen Dördüncü Vakıf Han Fransız askerleri tarafından karargâh olarak kullanılmıştı. Bina uzun yıllar İstanbul Borsası'nın merkezi olarak değerlendirilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dorduncu-vakif-hana-avusturyalilar-da-talip_20121.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!