Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dört Cephenin Dört Mimarı YEM'de Buluştu

Çuhadaroğlu tarafından, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)'de düzenlenen “4 Cephe 4 Mimar - Detaydan Bütüne Cephe Çözümleri" toplantısında cephe tasarımı masaya yatırıldı. 60. yılını kutlamaya hazırlanan Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama’nın Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Çuhadaroğlu, “ Binalara hem şık ve hem de dayanıklı elbiseler hazırlıyoruz” dedi.

yapi.com.tr
Dört Cephenin Dört Mimarı YEM'de Buluştu

"Pasif, ama daha kabiliyetli cephe çözümleri öne çıkıyor"

Yapı malzemeleri üretimi açısından geçtiğimiz yüzyılı seri üretim, içinde bulunduğumuz zamanı ise bu üretimin talebe göre özelleştirileceği yüzyıl olarak tanımlayan ve pasif ama daha kabiliyetli cephe çözümlerinin öne çıktığını söyleyen Uras+Dilekçi Mimarlık'tan Salih Küçüktuna da, Bakü / Azerbaycan'daki Demirci Plaza ve İstanbul Marriot Otel projeleri üzerinden cepheleri zaten 'tasarlanmış' yapılarda neler yapılabileceğinin örneklerini verdi. Yapıların daha tasarım aşamasında programlarının ve fonksiyonların değişebildiğine, projenin başka bir işverene ya da tasarımcıya geçebildiğine dikkat çeken Küçüktuna, bu durumun mimarların da daha esnek çözümler geliştirmelerini gerektirdiğini ifade etti.

Bazı projelerde önceliğin kreatif çözümlerde olmadığına işaret eden Küçüktuna, Demirci Plaza ve İstanbul Marriot Otel projelerini de bir çözüm ortağı gibi ele aldıklarını; cepheleri yeniden organize ederken en efektif çözümü bulmayı hedeflediklerini kaydetti. Küçüktuna, örneğin Demirci Plaza'da cephenin tasarlanmış, kullanılacak malzemelere kadar herşeyin kendilerine hazır olarak geldiğini; İstanbul Marriot Otel projesinde de benzer bir durumla karşılaştıklarını anlattı. Demirci Plaza'da yaptıkları küçük düzenlemelerle, gri bir şehir olarak betimlediği Bakü'de oldukça yapı yoğun bir bölgede yer alan projeyi biraz renklendirdiklerini ifade eden Küçüktuna; İstanbul Marriot Otel de ise cephe formunda yaptıkları değişiklikle önemli bir tasarruf sağladıklarını bildirdi.

"Cephe, yapının kimliğidir"



Cepheyi, bir yapının kimliği olarak nitelendiren BVFG Architects'ten Frédéric Gadan ise, Fransa'da çeşitli zamanlarda gerçekleştirdikleri ve farklı fonksiyonlara sahip projelerden örnekler verdi. Sunumuna, sonrasında gerçekleştirdikleri tasarımların dna'sını oluşturduğunu söylediği ve bir belediye sarayı olarak projelendirilen Maire deHarnes ile başlayan Gadan, cephe tasarımında netliğin, akışkanlık ve saydamlığın, renk kullanımının kendileri için önemine işaret etti. 

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/dort-cephenin-dort-mimari-yemde-bulustu_108710.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!