Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dört Yaka Esenler Meydan Projesinin Ruhsatı İptal Edildi

İBB, Esenler Menderes Mahallesi’ndeki Dörtyol Meydanı yanında süren inşaata ilişkin Esenler Belediyesi’nin proje ruhsatını iptal etti.

yapi.com.tr
Dört Yaka Esenler Meydan Projesinin Ruhsatı İptal Edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Esenler, Dörtyol Meydan’da süren Dört Yaka Esenler Meydan projesinde “fazla inşaat hakkı” tespitine karşın inşaatta usulsüzlük olmadığını savunan AKP’li Esenler Belediyesi’nin proje ruhsatını iptal ettiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; İBB, Menderes Mahallesi’ndeki Dörtyol Meydanı yanında süren inşaata ilişkin AKP’li Esenler İlçe Belediyesi’ne 2 Ekim 2020 tarihinde uyarı yazısı yollamıştı. İmar yönetmeliğine aykırı olarak bazı parsellerin birleştirildiğinin tespit edildiği bilgisine yer verilen yazıda, inşaat projesine ilişkin 727 metrekare alanın fazladan hesaplandığına dikkat çekilmişti.

Yazıda söz konusu arazide inşai faaliyete izin verilmemesi, yapı kullanma izin belgesinin düzenlenmemesi ve projenin imar yönetmeliği ile imar planına uygun olarak revize edilmesinden sonra inşaatın devamına izin verilmesi istenmişti.

Yazıya rağmen inşaatın devam ettiği ortaya çıkınca, Esenler Belediyesi’ne tekrar yazı yollayan İBB, İstanbul İmar Yönetmeliği ve Meri İmar Planı’na aykırı olarak ilçe belediye başkanlığında düzenlenen yapı ruhsatının iptal edilmesini, inşaat izini verilmemesini ve yasal işlemlerin yapılmasını istemişti. Ancak tüm usulsüzlüklere karşı inşaat sürmüş, ilçe belediyesi de usulsüzlük olmadığını savunmuştu.

Gelişmeler üzerine Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İBB’nin tespitleri doğrultusunda yapı ruhsatını iptal ettiğini açıkladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dort-yaka-esenler-meydan-projesinin-ruhsati-iptal-edildi_185978.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!