Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sütlüce’deki Otelin İmar Planı İptal Edildi

İstanbul Beyoğlu’na bağlı Sütlüce Mahallesi’ndeki inşaatı sırasında çevredeki binalara verdiği zararla gündeme gelen otelin bulunduğu parsele ilişkin imar planı değişikliğini yargı iptal etti.

yapi.com.tr
Sütlüce’deki Otelin İmar Planı İptal Edildi

Sütlüce Mahallesi’ndeki araziye dair ilk olarak 13 Ekim 2006’da bir imar planı değişikliği yapıldı. Plan değişikliğinde arazi, 'özel proje alanı'nda kalıyordu. Ancak İstanbul 3. İdare Mahkemesi, söz konusu plana karşı açılan davada, 19 Ocak 2012 tarihinde karar verdi ve planı iptal etti. Bölgenin 'plansız kalması' üzerine 2011 tarihli Yapı Kullanma İzin Belgesi’nde, arazinin 'turizm alanı' olarak düzenlenmesi öngörüldü. Buna ilişkin teklif de 13 Ekim 2016 tarihinde İBB Meclisi’nde kabul edildi. Dönemin İBB Meclisi’nin CHP’li üyeleri Ertuğrul Gülsever, Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam, araziye dair İBB Meclisi’nde 13 Ekim 2016 tarihinde onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin iptalini istedi.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İBB’ye karşı açılan dava kapsamında geçen yıl 22 Ekim'de bölgede bilirkişi incelemesi yapıldı. Dava konusu parselin üzerinde otel binası olduğunu aktaran bilirkişi, planın şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu ve kamu yararı taşımadığını vurgulayarak, “olumsuz görüş” sundu. Bilirkişi, plan değişikliğinin “parsel bazında yapıldığına” dikkat çekti.

İstanbul. 8. İdare Mahkemesi, 25 Mart'ta oybirliğiyle aldığı kararda, planın iptaline karar verdi. Kararda şu ifadeler yer aldı: “Parsel bazında değişikliğin plan ana kararlarının sürekliliğini, sosyal ve teknik altyapı dengesini bozduğu, bu durumun mekânsal planlar yapım yönetmeliğine aykırılık taşıdığı, uygulama imar planı ile düzenlenmesi gereken uygulamaya esas olacak kararların nazım imar planı ile düzenlemeyeceğinden İBB Meclisi’nin kararı ile gerçekleştirilen nazım imar planı değişikliğinde şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve teknikleri ile kamu yararına uyarlılık bulunmadığı sonucuna varılmaktadır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sutlucedeki-otelin-imar-plani-iptal-edildi_186037.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!