Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB Arazisinin İmarı Değiştirildi

Esenler’de İBB’ye ait 13 bin metrekarelik parselin “belediye hizmet alanı” fonksiyonu iptal edilerek “park” ilan edildi. Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Kemal Şahin, amacın yeşil alan yaratmak değil İBB’nin hizmetini engellemek olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
İBB Arazisinin İmarı Değiştirildi

Esenler Belediyesi'nin ilçe meclisinin kasım ayı oturumlarında dikkat çeken bir imar planı değişikliği yapıldı. Mevcut planlarda “Belediye Hizmet Alanı ve Mahalle Merkezi” fonksiyonuna sahip İBB'ye ait 13 bin metrekarelik parsel, “park” alanına alındı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; plan değişikliğine ilişkin komisyon raporunda parselin fiili olarak park olduğu kaydedildi. İlçedeki yüksek nüfus yoğunluğunun azaltılması, O-3 otoyolu hattında devamlılığı olan yeşil alan bütünlüğünün sağlanması ve afet durumunda toplanma alanı olarak kullanılmasının amaçlandığı belirtildi.

Karar CHP ve İYİ Parti'nin “hayır”, AKP ve MHP'nin “evet” oyları ile kabul edildi.

“Amaç İBB'nin hizmet etmesini engellemek”
Karara CHP'li Meclis Üyesi Kemal Şahin tepki gösterdi. Şahin, yapılan bu plan değişikliği ile İBB'nin Esenler ilçesine hizmet getirmesinin engellenmek istendiğini vurguladı.

Şahin “AKP'li Esenler Belediyesi, ilçede İBB'nin ne kadar mülkü varsa peşine düştü. İBB, Esenler ilçesine hizmet götürmesin diye imar planı değişikliği yaparak tasarrufta bulunuyor. Amaç yeşil alan yaratmak değil İBB'nin hizmetini engellemek.” dedi.

İBB'ye ait parselin Medipol Hastanesi'nin tam önünde yer aldığına da dikkat çeken Şahin, “Hastanenin sahibinin Sağlık Bakanı olmasından dolayı hastanenin önü kapanmasın diye mi belediye hizmet alanının park alanına çeviriyorsunuz? Yeşil alanları çok seviyorsanız Medipol Hastanesi'nin Çinçindere Caddesine bakan tarafındaki yeşil alanın otopark olarak kullanılmasına engel olun. Ama sizin samimi olmadığınız, yakın zamanda Oruçreis Mahallesi'nde bulunan parkı imara açtığınızda ortaya çıktı.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-arazisinin-imari-degistirildi_187869.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!