Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Dr. Kıyamet'ten Yatırım Önerileri

'Kara pazartesi'yi bilmesi nedeniyle Dr. Kıyamet olarak anılan Marc Faber CNBC-e yayınında yatırım önerilerini ve öngörülerini sıraladı. Altın mı, döviz mi? Hangi ülkede daha büyük çöküş bekleniyor? İşte yanıtlar...

NTV
'Dr. Kıyamet'ten Yatırım Önerileri

1987 yılında yaşanan 'kara pazartesi'yi öngörmesi nedeniyle 'Dr. Kıyamet' olarak anılan yatırım gurusu Marc Faber, CNBC-e canlı yayınında soruları yanıtladı.

Faber'in açıklamaları şöyle: "Çin bu yıl ciddi ölçüde yavaşlayacak. Herhangi bir çöküş olup olmayacağını bilmiyoruz ama kayda değer bir yavaşlama olacak. Geçen yıl bankaların toplam borcu GSYH'nin yüzde 25'i idi, bu yıl Ocak'ta ise 200 milyar dolar oranında artış oldu. Bu yıllık 2 trilyon dolara denk geliyor, GSYH'nin yarısı anlamına geliyor.

Ekonomiler genel olarak çok iyi durumda değil. Asya'da ve gelişmekte olan ülkelerde Türkiye de buna dahil çok yüksek tüketici fiyatları söz konusu değil. Gelişmekte olan pazarlarda fonlanmamış bir takım miktarlar yok. Başka bir deyişle gelişmekte olan ülkeler çok daha iyi durumda. Brezilya ABD'den daha fazla Çin'e ihracat yapıyor.

ABD'de Daha Büyük Çöküş Olacak

ABD'de hükümet tahvilleri piyasasası ciddi bir ralli gösterdi. 1981'den Aralık 2009'a kadarki süreçte. Yüzde 16.4'ten, yüzde 2.08'e kadar düşüş oldu. Bu çok ciddi bütçe açığı ve para basma nedeniyle ABD'deki çöküşün daha büyük olacağını düşünüyorum.

20 Yıl Sonra Denge Gelişenlerin Lehine Dönecek

Zamansal olarak çok ilginç bir noktada olduğumuzu düşünüyorum. Gelişmekte olan ülkelerdeki çok hızlı büyüme eğilimi devam edecek. ABD ve Japonya çok borç içerisinde. 20 yıl sonra ekonomik denge gelişmekte olan ülkelerin lehinde olacak.

Kağıt Para Tuvalet Kağıdı Gibi, Altın Alın

Kasım 2009'dan bu yana Euro 1.50'ye çıktı. Bu aslında sahte bir yükselişti. Bu gibi hareketlerden sonra genelde aksi bir trend oluyor. 1,36 seviyesindeyiz ve Euro daha da düşecek. Euro Bölgesi Yunanistan'ı kurtaracak ama bu iyi bir şey değil. Bunu yapınca bir ralli yaşanacak Euro'da. Kağıt paralar tuvalet kağıdı gibi o yüzden altın almayı öneriyorum. Altının 1000 dolara kadar düşeceğini düşünüyorum. O yüzden her ay altın biriktirmek gerekiyor. Evet yapman gereken her ay sana yeni altın alacak arkadaşlar bulman. Hala altın alımı önermeye devam ediyorum.

Hisse Senetleri Kayda Değer Artmaz

2009 yılı inanılmaz bir yıldı. Çok para kazanmak için olağanüstü bir yıldı. Bakır, altın, hisse senetleri olsun yılın ilk üç ayında çok para kazanabilirdin. 2010 ise para kazanmak için çok zor bir yıl olacak. Şu gün çok büyük bir satın alma fırsatı görmüyorum. Piyasalar belirli ülkelerde yüzde 10'luk-yüzde 20'lik düzelme oldu. Bence bu hafta, Şubat sonu başlamak üzere bir ralli olacak ama bu yeni yüksekler yaratmayacak. Sonra yine aşağı bir eğim olacak. ABD'deki seçimlere kadar devam edecek ve sonrasına bakıp görmemiz gerekiyor. Bu yıl hisse senetlerinin çok kayda değer artacağını düşünmüyorum.

19. yüzyılda 19 resesyon yaşandı. Tüm bunlara rağmen ekonomi büyümeye devam etti. Uzun vadede çok olumlu bir ortam olduğunu düşünüyorum."


 

http://www.yapi.com.tr/haberler/dr-kiyametten-yatirim-onerileri_76753.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!