Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DTÖ'den Korumacılığa Karşı Duruş Çağrısı

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), G-20 liderlerinin geçen yılki zirvede korumacılıkla mücadele konusunda verdikleri sözden geri adım atmamalarını ve 2 Nisan'da Londra'da yapacakları zirvede aynı kararlılığı göstermelerini istedi.

Referans Gazetesi
DTÖ'den Korumacılığa Karşı Duruş Çağrısı

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), G-20 liderlerinin geçen yılki zirvede korumacılıkla mücadele konusunda verdikleri sözden geri adım atmamalarını ve 2 Nisan'da Londra'da yapacakları zirvede aynı kararlılığı göstermelerini istedi. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu G-20 grubu geçen yıl 15 Kasım'da Washington'da bir toplantı gerçekleştirmiş, küresel krizle mücadele ve küresel ekonominin daha sağlam temellerle yeniden inşası konusunun tartışıldığı bu zirvede korumacı uygulamalarla mücadele konusunda fikir birliğine varılmıştı. Ancak yeni ticaret bariyerlerinin oluşturulmasından kaçınılması yönünde alınan karara rağmen uygulamada bunun tam tersi gerçekleşti.

ABD'de ekonomiyi teşvik paketinde ABD mallarının satın alınmasına ilişkin ifadelerin bulunması, Avrupa Birliği'nde süt ürünleri ihracatına teşvik uygulanması ve Fransa'da zor durumdaki otomotiv sektörü için devreye sokulan yardım paketi korumacılıkla mücadele konusunda verilen sözlerin tutulmadığını gösteren somut örnekler oldu.
    
G20 zirvesi çok önemli

DTÖ Genel Direktörü Pascal Lamy dün Tokyo'da düzenlediği basın toplantısında, G-20 liderlerinin Washington'daki zirvede korumacılığı reddetmeleri ve Doha Raundu'nun tamamlanması için itici güç oluşturmalarının yararlı olduğunu söyledi. Lamy, G-20'nin ticaret konusundaki güvenilirliğinin gündemindeki diğer konulardan ayrılamayacağını da dile getirdi. Dünya Ticaret Anlaşması'na yönelik görüşmeler özellikle tarım konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle tıkanmıştı. Gelişmekte olan ülkeler gelişmiş sanayi ülkelerinden tarım sektörüne yönelik desteklerini azaltmalarını isterken, ABD de gelişmekte olan ülkelerin tarım ithalatında uyguladıkları yüksek bariyerleri kaldırmaları gerektiğini söylüyor.

Londra'daki G-20 zirvesinde ekonomiyi canlandırma paketlerinin koordinasyonu, gelecekte yaşanacak erimelerin önüne geçilmesi amacıyla uluslararası finans düzenlemelerine yönelik önlemler tartışılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dtoden-korumaciliga-karsi-durus-cagrisi_66971.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!