Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dubai Baştan Sona Şantiye!

Dubai baştan sona şantiye!

Sabah EMLAK
1 Dubai Baştan Sona Şantiye!

ünyanın en lüks emlak projelerinin hayata geçirildiği Dubai'de spekülatif amaçlı alımlar nedeniyle fiyatlar dolar bazında yıllık yüzde 30'a varan oranlarda yükseliyor. Spekülatör olarak Suudiler gösteriliyor. İstanbul'a yapılacak Dubai Kuleleri'nin tanıtımı için gittiğimiz Dubai, 35-55 katlı konut, rezidans ve otel projelerinin şantiyeleriyle dolup taşmış durumda. Bütün projelerin altında Dubai Şeyhi Al Maktoum'un şehrin nüfusunu 2010 yılına kadar 2 milyondan 5 milyona çıkarma hedefi yatıyor.

Şeyh'in iddialı hedefinin karşısında ise emlak spekülatörleri duruyor. Vergi cenneti olması nedeniyle cazibe merkezi olan Dubai'de emlak fiyatlarının son üç yılda spekülatif amaçlı alımlar nedeniyle yerine göre yüzde 20 ile 40 arasında yükseldiği anlatılıyor. Spekületörlerin başında ise Suudi yatırımcılar gösteriliyor. ABD'den çekilen paranın Dubai'de ardı ardına hayata geçen projelere yatırıldığı anlatılıyor. Bitmiş olan bazı projelerde binaların, spekülatörler yüzünden boş boş kar satışını beklediği belirtiliyor. Nüfus hedefinin gerçekleşmesi için de şehir içinde şehirler yaratılıyor.

Tamamlanmış olan Dubai Internet City ve Dubai Media City'nin bütün binaları dolmuş durumda. Teknoloji ve medya alanında dünyanın önde gelen bütün şirketlerinin bölge temsilcilikleri buralarda konuşlanmış durumda. İnşası devam eden Dubai Logistics City ile de şehrin zaten bilinen ticaret özelliği perçinlenecek. Amaç Uzakdoğu limanlarından gelen malların Avrupa'ya uçakla gönderilmesini sağlamak. Sanayiye geliştirilen Dubai Industry City ile de şehre fabrikaların çekilmesi hedefleniyor. Dubai Industry City'nin şimdiden 80 kontrat imzaladığına dikkat çekiliyor.

Palmiye Adası'ndan ilk resim geldi
Dubai'yi emlakta dünyanın zirvesine taşıyan palmiye adalar projelerinden ilki olan Palm Jumeriah nihayet bitiyor. Emirates Today gazetesinin haberine göre ilk grup ev sahibine anahtarları 30 Kasım'da verilecek. Gazete, adanın içindeki villaların ilk fotoğrafını çekerek sayfalarında yer verdi. Haberde Real Madridli futbolcu David Beckham'ın anahtarını ilk alanlar arasında olacağı yorumunda bulundu. Palm Jumeriah'ın için Basra Körfezi, 94 milyon metreküp kum ve 7 milyon ton kaya ile dolduruldu. İnsan yapımı en büyük ada olan Palm Jumeriah'ın üzerinde bin 350 villa ve 2 bin 650 apartman dairesi yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dubai-bastan-sona-santiye_45695.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • İşte küçük de olsa bir başarı, bir de bize bakar mısınız? Ankarada içecek su bulamıyoruz. Bu suni adaya acaba suni nehirler mi koydular ki? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!