Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dubai, Gaziantep'in Raylı Sistemini Konuştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin önemli kenti Dubai'de 10-14 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılan 59. Dünya Konferansında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesini Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr. Şafak Hengirmen Tercan ile Hafif Raylı Sistemler Şube Müdürü Seda Kördeve temsil etti.

yapi.com.tr / AA
Dubai, Gaziantep'in Raylı Sistemini Konuştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin önemli kenti Dubai'de 10-14 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılan 59. Dünya Konferansında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesini Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr. Şafak Hengirmen Tercan ile Hafif Raylı Sistemler Şube Müdürü Seda Kördeve temsil etti.

UITP'nin iki yılda bir gerçekleştirdiği toplantıya katılmak için dünyanın birçok ülkesinden her yıl yüzlerce başvuru gerçekleştiğini belirten Tercan, ''Toplantıya sunulan 282 bildiriden 72'si kabul gördü. Bu kabul gören bildirilerden birisi de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Hafif Raylı Sistem Projesi'nin Finansman Modeli oldu'' ifadelerini kullandı.

Toplantının ilk günkü oturumunda 'Türkiye Toplu Taşımacılıkta En Ucuz Altyapı İle Yeni Bir Dönem Açıyor' başlığı ile yaptıkları sunumun büyük ses getirdiğinin altını çizen Tercan, şunları belirtti:

''Dört panelistin yer aldığı oturuma bizimle birlikte Kuveyt Metrosu Genel Müdürü Khaled A.Al-Awadhi, Fransız Veoli Firmasının İklim Değişikliği Proje Müdürü Caroline Edant, Birleşik Arap Emirliklerinden Partner Buss Company'nin Genel Müdür Yardımcısı Ulrich Kogler katıldılar. Gaziantep'in ulaşım alt yapı modelinin ne kadar ucuza mal olduğunu anlattığımız sunum büyük bir ilgi uyandırdı.

Avrupa'da ve Dubai, Kuveyt, Fas, Cezayir gibi ülkelerde kilometre başına 22 milyon avro harcanan hafif raylı sistem projesini Gaziantep'in kilometre için 4,5 milyon avro harcayarak gerçekleştirmesi şaşkınlık yarattı.

Büyükşehir Belediyesinin Alt Yapı, Ray Döşemesi, Vagonlar, Depo Alanı, Elektrifikasyon ve diğer tüm giderlerin de içinde yer aldığı toplam 9,5 kilometrelik hafif raylı sistem çalışmasını 43,5 milyon avro gibi bir rakama mal etmesine inanamayıp tekrar tekrar soranlar oldu.''

Tercan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları sunum ve katıldıkları üç alt komisyon toplantılarında iyi bir performans sergilediklerini, Alt Komisyonlardan Organizing Authority Commity (Organize Eden Yönetimler Komitesi) toplantısına katılan ilk Türk Belediyesi olduklarını ifade etti. Tercan, komisyonda dünyayı ilgilendiren ulaşımla ilgili konuların ele alındığını, önerilerin sunulduğunu, toplantıların ana temalarının belirlendiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'de İlk 'İklim Eylem Planı' hazırlayan yerel yönetim kuruluşu olarak, Sürdürülebilir Kentleşme Komitesi'ne de katıldıklarını hatırlatan Tercan, şu değerlendirmede bulundu:

''Ulaşımla ilgili projelerimiz dahil birçok projeyi bu eylem planına bağlı olarak yapıyoruz. İklim Eylem Planı'na sahip bir Belediye olmamız bu komisyona katılmamızı sağladı.

Gaziantep, Uluslararası etkinliğini uluslar arası örgütlere üyeliği ile de arttırıyor. UITP Uluslar arası toplu taşımacılık konusunda binlerce üyesi olan dünyanın en büyük örgütüdür. Bu iki yılda yapılan bu kongrede Gaziantep'in bir sunum yapmış olması başlı başına bir olay. Gaziantep delegasyonunun İngilizce bilen iki bayanla ulaşımla ilgili bir toplantıya katılmaları önemli bir hadise. Etkinliğin bir başarısı da dünya toplu taşımacılık politikasını oluşturan alt yapı komitelerinden üçüne katılmamızdır.''

ETİKETLER: ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/dubai-gaziantepin-rayli-sistemini-konustu_86905.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!