Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Dubai İmar Planı'

'Dubai imar planı'

Radikal Gazetesi
'Dubai İmar Planı'

b>'Yaşam şeklinizi değiştirmeye geliyoruz' sloganıyla İstanbul'da 300 metrelik dev kuleler yapmaya hazırlanan Dubai sermayesi, işe düzenli kentleşme için hazırlanan imar planlarımızı değiştirmekle başladı. Kentte en fazla '3 emsal' olan yapılaşma izni, Dubai Kuleleri söz konusu olunca 5.8'e çıktı. 100 metrekare bir arazide İstanbullular en fazla 300 metrekarelik yapılaşmaya giderken, Dubaililer 600 metrekareye ulaşabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, dün Levent'teki eski İETT garajı üzerinde Dubaililerle ortak yapılmak istenen dev gökdelenlere yönelik ilk somut adımı attı. CHP'lilerin muhalefetine rağmen AKP'lilerin oylarıyla Dubai Towers'ın yapılacağı Şişli 1947 Ada ve Kâğıthane 8744
Ada'ların bulunduğu 1/5 bin ölçekli imar planları değiştirildi
.

Değişiklik, belediye birimlerinin 'meri nâzım imar planlarına aykırı, yapı, nüfus ve trafik yoğunluğunu artırıcı, emsal teşkil edici' uyarısına rağmen, 'Başkanlık Onayı' gereği Meclis'e sunuldu ve kabul edildi.

Bodrum ve yol kaçırıldı
Kâğıthane ve Şişli ilçe sınırları içinde kalan belediyenin toplam 46 bin 262 metrekarelik parselinde '3 emsal' kuralına göre, 146 bin 913 metrekarelik inşaat alanı tanındı, ancak 104 bin metrekarelik üç bodrum emsale katılmadı. Brüt parsel üzerinden uygulama yapılması ve yan yollardan beşer ve Büyükdere Caddesi'nden 10 metre çekilmesiyle de inşaat alanı 243 bin 645 metrekareye çıkarıldı. Böylece maksimum üç kat olan yapılaşma oranı, Dubai Kuleleleri'nin yapılacağı 41 bin 918 metrekarelik alanda 243 bin 859 metrekarelik inşaat alanıyla 5.8 emsale ulaştı.

Teşvik ve ihale avantajı
Bunun yanı sıra, plan değişikliğiyle bölge ticaret ve turizm alanına sokuldu. Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Eyüp Birgül, "Turizm teşvikinden yararlanılmasını amaçlıyor. İhale Kanunu'nun 3/C maddesine göre de, Galataport ve Gökkafes'te olduğu gibi Turizm Bakanlığı aracılığıyla ilçe belediyesi ve İhale Kanunu baypas ediliyor. İhalesiz anlaşma yapabilecekler" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dubai-imar-plani_45652.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!