Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dubai, Ortadoğu'nun Las Vegas'ı Olur mu

1950'li yıllarda 5 bin nüfuslu küçük bir balıkçı kasabası olan Dubai, günümüzde turizm ve gayrimenkul sektörlerinde gerçekleştirdiği yatırımlarla adeta dünyaya kafa tutuyor. Dubai'nin simgesi Burj Al Arab (Yelken Oteli), World of Dubai, Palm Dubai, Dubiland, Dubai Marina ve dünyanın en yüksek yapısı unvanını ele geçiren Burj Dubai, milyonlarca

Referans Gazetesi
Dubai, Ortadoğu'nun Las Vegas'ı Olur mu

br />
Dubai'de böyle bir projeyi mümkün kılacak etkenlerden biri de günlük yaşam. Şeriat yönetimi olmasına karşın Dubai adeta uluslararası hoşgörü kenti görünümünde. 72 milletten herkesin bulunduğu 2 milyonluk Dubai'nin yüzde 75'i yabancılardan oluşuyor. Dubai'de 200 farklı milletin yaşadığı kaydediliyor. Şeriat yönetimlerinin alkol yasağı ise Dubai'de geçerli değil. Kentte sadece birkaç otelde alkol bulunmadığını belirten Flyexpress koordinatörlerinden Kubilay Sezgin, "Aslında bu durum şeriat nedeniyle yasak olduğu için değil. Bazı otel sahiplerinin kişisel tercihi böyle. Bunlar da genellikle Kuveytli ve Suudi otel sahipleri" diye konuştu. Alkolün yasak olmadığı Dubai'de güçlü bir gece hayatı mevcut. Kentin her tarafına yayılan gece kulüpleri ve barlar sabah 03.00'e kadar açık.
 
Dünyanın inşaatı Dubai'de

Turizm sektöründe yeni açılımları tartışan Dubai, dudak uçuklatacak hedefler peşinde. Günümüzde 165 hava yolu şirketinin uçuş gerçekleştirdiği Dubai'nin mevcut yolcu kapasitesi 24 milyon ancak yeni yatırımlarla 2017 yılında bu rakamın 60 milyona çıkarılması bekleniyor. Yılda yedi milyondan fazla otel müşterisini ağırlayan ve 300'ün üzerinde oteli bulunan Dubai Emirliği'nde 50 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Dünyadaki mevcut inşaat projelerinin yüzde 35'ine tek başına ev sahipliği yapan Dubai'de yeni yatırımlar ardı ardına devam ediyor. Hurma ağacı olarak tasarlanan ve dünyanın sekizinci harikası olarak kayıtlara geçen Palmiye Adası'na ek olarak iki Palmiye Adası projesi daha yapılırken yine ada konseptinde olan ve 300 küçük adacıktan oluşacak olan World of Dubai (Dünya) Projesi de 1.8 milyar dolarlık maliyeti ile dikkat çekiyor. Dubai'de yapımı süren bir diğer önemli proje de orijinalinin iki katı büyüklüğünde olan Disneyland ve dört dev stadyumun da olduğu Dubai Sports Center.
 
40 bin Türk ziyaret ediyor

Dünyada gerçekleştirdiği projeler ve turizmi ile adından söz ettiren Dubai, Türkiye'deki ününü ise Hülya Avşar'a borçlu. Birkaç yıl önce "Avşar kızı"nın Dubai tatilinin duyulması üzerine Türklerin Dubai'ye hücum ettiğini belirten Emrah Gülsan, günümüzde iş seyahatleri de dahil 40 bin kişinin Dubai'yi ziyaret ettiğini belirtiyor. Bunun 20 bini ise sadece tatil için gidenlerin sayısı. Dubai'de çalışan Türk nüfusu da azımsanmayacak oranda. 6 bin Türkün çalıştığı Dubai'de turizm sektöründe ise 20'nin üzerinde üst düzey yönetici olduğu belirtiliyor. Dubai'nin simgesi Burj Al Arab'ın direktörü Zeynep Peker Praktur bu örneklerden sadece biri.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/dubai-ortadogunun-las-vegasi-olur-mu_74157.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!