Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dubai Port Limanı'na Kaçak Tepkisi

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'ndeki Dubai Port Limanı'nın önünde toplanan Dubai Port Direniş Grubu, limanın kaçak yapıldığını ileri sürerek, Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının yapılacak olmasına tepki gösterdiler.

yapi.com.tr
Dubai Port Limanı'na Kaçak Tepkisi

DHA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü Körfez'de bulunan Dubai Port Limanı'nın açılışını yapacak. Bugün öğle saatlerinde, Dubai Port Direniş Grubu limanın önünde toplanırken, CHP'li yöneticiler de gruba destek verdi.

Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, yaklaşık 30 kişi kişilik grup adına açıklama yapan Dubai Port Direniş Grubu Sözcüsü Numan Gülşah, "ÇED kararı iptal edilen bir limana tek bir çivi dahi çakılmaması gerekirken anayasamız ve kanunlarımız ayaklar altına alınmış ve yasa dışı yollarla Dubai Port Limanı inşaatı bitirilmiştir. İnşaatı bitirmekle de kalmayıp, devletin en üst düzey yöneticileri de bizzat kaçak limanın açılışını yapacaktır.

Hukuksuz olarak inşa edilen Dubai Port Limanı'nı açmaya gelecek Sayın Erdoğan'a buradan bir çağrı yapmak istiyoruz; Türkiye Cumhuriyeti böylesi bir utanç kaldıramaz. Sizler iktidar sahipleri olarak kendinizi çok büyük ve çok güçlü görebilirsiniz ama sizden büyük Türk milleti var, sizden büyük Allah var. Bu yapılan hukuksuzluklar kimsenin yanına kar kalmaz. Burada El Maktum'a peşkeş çekilen Yarımca sahilleri kimsenin babasının malı değildir. Bu millet yıkılmaz denen nice sultanlar nice padişahlar gördü.

Tarihimiz kendini vazgeçilmez sanan insanlarla doludur. Yüksek mahkeme kararlarına uymuyorum da, tanımıyorum da diyerek, tüm idari makamlar açıkça suç işlemeye teşvik edilmektedir. Unutmayınız ki hukuk en sonunda size de lazım olacak. Hatta size çok daha fazla lazım olacak" dedi.

Numan Gülşah hukuk mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, "Yaşanan tüm bu hukuksuzlukları Anayasa Mahkemesi'ne götürmüş bulunmaktayız. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de gideceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu kaçak liman yasa dışı olarak bitirilmiş ve hizmete açılmış olabilir, ancak unutmayınız ki, evrensel hukuk normlarının gereği er geç yerine getirilecektir. Dubai Port'u Sayın Erdoğan açsa bile mücadelemiz her koşulda kararlılıkla sürecektir" diye konuştu. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dubai-port-limanina-kacak-tepkisi_144665.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!