Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dubai’ye 2.6 Milyar Dolarlık Satranç Şehri

Körfez bölgesinin gözde ticaret ve turizm merkezi Dubai’ye şimdi de dünyanın en büyük satranç merkezi inşa ediliyor. Uluslararası Satranç F

Hürriyet



b>Körfez bölgesinin gözde ticaret ve turizm merkezi Dubai’ye şimdi de dünyanın en büyük satranç merkezi inşa ediliyor.

Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE)’nun yanısıra Rusya’nın Kalmykia Cumhuriyeti Başkanlığını da yürüten Kirsan Ilyumzhinov, 2.6 milyar dolar değerindeki yatırımları için Dubai’yi seçtiklerini bildirdi. Ilyuzminov Dubai’yi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, uluslararası satranç şehrinin, dünyanın dört bir yanından gelecek yılda 60 milyondan fazla amatör ya da profesyonel satranç oyuncusuna ev sahipliği yapacağını söyledi.

‘International Chess City’ adı verilen projenin İcra Kurulu Başkanı Sulaiman al-Fahim ise satranç sehrinin 64 bin metrekarelik bir alanda kurulacağını ve içlerinde lüks bir otel de bulunan 32 binanın dev satranç taşları şeklinde inşa edileceğini belirtti. Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticaret ve turizm merkezi olan Dubai’de, son dönemde milyarlarca dolar para harcanarak yapılan devasa projeler birbiri ardına hayata geçirilirken, Emirlik son olarak içinde Formula 1 pistiyle beraber dünyanın en uzun kapalı kayak pistini de barındıran yeni bir eğlence kompleksi inşa edileceğini duyurmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dubaiye-2-6-milyar-dolarlik-satranc-sehri_16062.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!