Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Dumankaya, Kartal’a Yeni Bir Ruh Kazandıracak’

TAGO Mimarlık kurucu üyeleri Tatsuya Yamamoto ve Gökhan Aktan Altuğ, 24 Şubat’ta gerçekleştirilen ‘Modern Mimari ve İstanbul’ başlıklı sohbette, mimarlık öğrencileriyle buluşarak Dumankaya Vizyon projesini anlattılar ve genç mimar adaylarıyla sohbet ettiler.

yapi.com.tr
1


img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2008\sektorel\59778.JPG" align="right" hspace=5 vspace=5>Dumankaya İnşaat, 10. Konut &İşyeri Fuarı’nda tanıtımı yapılan Dumankaya Vizyon projesinin mimarı Tatsuya Yamamoto ve TAGO Mimarlık kurucu üyesi Gökhan Aktan Altuğ’u fuar kapsamında özel bir söyleşide konuk etti.

TAGO Mimarlık kurucu üyeleri Tatsuya Yamamoto ve Gökhan Aktan Altuğ, 24 Şubat’ta gerçekleştirilen ‘Modern Mimari ve İstanbul’ başlıklı sohbette, mimarlık öğrencileriyle buluşarak Dumankaya Vizyon projesini anlattılar ve genç mimar adaylarıyla sohbet ettiler.

Dumankaya Vizyon’u projelendirme sürecini anlatan Tatsuya Yamamoto, projenin her şeyden önce insanların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda şekillendiğini belirtti. Dumankaya Vizyon ile kentsel dönüşüm bölgesi olan Kartal’a farklı bir ruh katmak istediklerini belirten Yamamoto, bir mimar olarak öncelikli amacının insanların yaşamaktan mutlu olacakları, huzurlu, fonksiyonel mekanlar yaratmak olduğunu ifade etti.

Mimarlık öğrencilerine mesleki tavsiyelerde de bulunan Yamamoto, bir mimarın başarısında ticari başarı kadar sağlam dostluklar kurmanın da çok önemli olduğunu belirtti.

Mimar Gökhan Aktan Altuğ ise, Dumankaya Vizyon’u projelendiren ekip olarak bu projenin geleceğine inandıklarını söyleyerek ; gerek kentsel dönüşümün getireceği fırsatlar gerekse yabancı yatırımcı ilgisi açısından Dumankaya Vizyon’un bulunduğu bölgede önemli bir değer yaratacağına dikkat çekti.


Tatsuya Yamamoto

1961’de Japonya’da doğdu. Tokyo’da Shibaura Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 1983’te lisans, 1985’te yüksek lisans derecelerini aldı. 1986’da Türkiye’ye yerleşti. 1987-90 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi, 1991-95 yılları arasında, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bu süre içinde Japonya, Türkiye hükümeti, UNESCO vs. adına çeşitli projeler yönetti. Japonya, ABD ve Avrupa’da uygulanmış çeşitli eserleri bulunuyor. 1995’ten bu yana çalışmalarını İstanbul’da sürdürmekte.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dumankaya-kartala-yeni-bir-ruh-kazandiracak_59778.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Merhaba Tatsuya yamamoto'ya nasıl ulaşabilirim? Adresi ve telefon numarasını bulamadım bana bu konuda bilgi verir misiniz? ...teşekkür ederim... gulcanmavili@hotmail.com YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!