Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dün Kuruyordu, Bugün Suya Doydu

Su seviyesi azaldığı için 2 yıl öncesine kadar üzerinde yatların yüzemez hale geldiği Beyşehir Gölü, şimdi uzun süredir hasret kaldığı günleri yaşıyor. Beyşehir Belediyesi Su İşleri Müdürü Mustafa Parlar, ilçenin içme su ihtiyacının, göle yerleştirilen 6 metre çapında dev bir filtreyle ve aktarıcı düzenekle sağlandığını belirtti.

yapi.com.tr
Dün Kuruyordu, Bugün Suya Doydu

Su seviyesi azaldığı için 2 yıl öncesine kadar üzerinde yatların yüzemez hale geldiği Beyşehir Gölü, şimdi uzun süredir hasret kaldığı günleri yaşıyor.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı verilerine göre, Türkiye'de son 40 yılda 2,5 milyon hektarlık sulak alanın yarısından fazlası yok olurken, özellikle 2007 yılında kuraklıktan en fazla etkilenen bölgelerin başında Konya yer aldı.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ndeki su miktarı da 2007 yılında önemli oranda azalmış, Beyşehir Gölü'nün alanı 65 bin hektardan 50 bin hektarın altına düşmüş, gölden Konya Ovası'na yeterince sulama suyu verilememişti. 2 yıl önce su seviyesi azaldığı için üzerinde yatların yüzemez hale geldiği Beyşehir Gölü, son dönemde düşen bol yağışla suya doydu.

Beyşehir Belediyesi Su İşleri Müdürü Mustafa Parlar, ilçenin içme su ihtiyacının, göle yerleştirilen 6 metre çapında dev bir filtreyle ve aktarıcı düzenekle sağlandığını belirtti.
    
Yükselen Göl Suyu, Filtreye Kapak Taktırdı
    
Ancak göldeki su seviyesinin, filtrenin açık olan bölümüne yaklaşması üzerine filtre seviyesinin yükseltildiğini anlatan Parlar, şunları kaydetti:

''Zaten Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kısa süre önce, göldeki su miktarının 3 milyar 340 milyon metreküpe ulaşarak, son 12 yılın en yüksek seviyesine yükseldiğini açıklamıştı. Takıldığında 150 santim olan filtre, su seviyesiyle aynı hizaya gelince üzerinin kapatılması zorunluluğu ortaya çıktı. Vinçle karaya çıkartılan, üzeri paslanmaz çelik malzemeyle kapatılan filtre, tekrar su pompalayan sistem üzerine yerleştirildi. Ot ve yabancı cisimlerin girmemesi için kullanılan koruyucu filtre sayesinde halkımıza daha kaliteli su verme imkanına kavuştuk.'' (AA)

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/dun-kuruyordu-bugun-suya-doydu-_76987.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!